Basisschool schaatsfestijn

Een traditie

Elk jaar, op een vrijdag in november, wordt door IJsclub Eindhoven het Basisschool Schaatsfestijn (BSF) georganiseerd in samenwerking met IJssportcentrum Eindhoven. Het Basisschool Schaatsfestijn bestaat uit schaatstochten voor kinderen van alle basisscholen in Eindhoven en omgeving. Ieder jaar nemen circa 35 basisscholen en ongeveer 1200 kinderen deel aan dit schaatsfestijn. Met leerkrachten, ouders, familie en vrienden zijn dat elk jaar zo'n 3000 bezoekers.

Het Basisschool Schaatsfestijn vindt plaats in het overdekte IJssportcentrum Eindhoven.  

Voor wie is het bedoeld?

Alle basisscholen in Eindhoven en omgeving kunnen zich als school laten inschrijven voor dit evenement. 
Kinderen kunnen lekker meedoen vanaf 6 jaar en wanneer ze zich zelfstandig en zonder schaatsrekje op het ijs kunnen begeven. 
De kinderen mogen 20 of 40 minuten schaatsen. Snelheid speelt hierbij geen rol, alleen het plezier van het schaatsen op de ijsbaan. Afhankelijk van het aantal kinderen kunnen per school 2 begeleiders mee het ijs op. Ouders kijken toe vanaf de kant. Er zijn voldoende begeleiders van IJsclub Eindhoven op het ijs aanwezig om de kinderen te helpen. Ieder deelnemend kind ontvangt van ons een mooie medaille als aandenken aan dit mooie schaatsfestijn. 

Alle familieleden, kennissen en vrienden van de deelnemers hebben tijdens de schaatsritten gratis toegang tot de ijshal. Zij mogen het ijs niet op, maak gebruik van de zittribune. Na afloop vanaf 20.00 uur is er voor iedereen gratis na-schaatsen op vertoon van een medaille.

Alle basisscholen uit Eindhoven en omgeving kunnen inschrijven. Zij ontvangen per email een inschrijfformulier en nadere informatie. Als u die niet ontvangen hebt, informeer dan via e-mail basisschoolschaatsfestijn@ijce.nl of bij de onderstaande contactpersonen.

Datum programma en opgeven

Zie onze evenementenkalender.

Veiligheid en schaatsen

Neem voor de veiligheid handschoenen en een muts of helm mee (ook begeleiders)
Wanneer een kind zelf geen schaatsen heeft, zijn deze voor € 5,- te huur bij Rono, de schaatsverhuur in de ijshal.

Contactpersonen

Een impressie