Verslag supersprint jeugd

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de supersprint voor de jeugd. De animo was groot, met ruim 130 aanmeldingen was het zeer de vraag of alle groepen hun afstanden zouden kunnen rijden. Dankzij de goede voorbereidingen en de inzet van de trainers om iedereen op tijd bij de start aan te melden is dat mooi gelukt.

Bijzonder dit jaar was het grote aantal afmeldingen, van sommige groepen zat ongeveer de helft van de kinderen in quarantaine. Gelukkig hebben we er met de 105 deelnemers een mooie ochtend van kunnen maken. We begonnen met de snelste jeugd, de wedstrijdgroep van Leon en Alex op de 300 m waar als snelste tijd 28.60 werd gereden. Enthousiast kwamen daarna alle groepen van de 400 m baan aan bod. Petra kwam met de oudste kleine baan jeugd, de Poolvossen, al even kijken hoe een wedstrijdbaan eruit ziet, zodat ook deze jeugd goed voorbereid aan de start stond.

Van onze enthousiaste kleine baan jeugd waren er 55 deelnemers die de 100 m reden met tijden tussen 16.12 en een ruime minuut. Soms met wat extra aanwijzingen van de starter ‘achter de rode streep’, een handje van de trainer, en een trainer die ervoor zorgde dat alle jonge rijders in de eigen baan finishten. Onder veel aanmoedigingen en applaus kwamen ook de allerkleinste pinguïns de - voor sommigen lange - 100 m door. Dat hebben ze toch weer mooi gedaan! De kleine baan deelnemers gingen met een deelnamemedaille naar huis. Voor elke trainingsgroep zijn er medailles voor de top-3, deze worden de volgende training uitgereikt.

Al met al kijken we terug op een gezellig en goed lopende ochtend waar weer heel wat PR’s verbroken werden en enthousiast de eerste stappen voor het rijden van een wedstijdje gezet zijn!