Shorttrack

Hieronder staat alle informatie over de shorttracktrainingen, mochten er toch nog vragen zijn, mail dan naar shorttrack@ijce.nl.

Benodigdheden

Om fijn mee te kunnen doen met de shorttracktrainingen zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Om lekker te kunnen trainen dien je sport of schaatskleding te dragen met lange mouwen en lange pijpen. Dus geen blote enkels, korte broeken of T-shirts. Wij vinden het belangrijk dat er veilig getraind kan worden. Daarom zijn er een aantal beschermende materialen verplicht en een aantal zijn zeer sterk aanbevolen. Iedereen dient een helm te dragen, een snijvaste nekbeschermer en (snijvaste) handschoenen. Geadviseerd wordt om snijvaste onderkleding, kniebeschermers en scheenbeschermers te dragen.

Dan het belangrijkste, de shorttrackschaatsen: bij IJCE zijn er shorttrackschaatsen te huur. Eigen shorttrackschaatsen zitten natuurlijk veel lekkerder en kun je aanpassen aan je voet. In dit bestand staat alle informatie over het huren van shorttrackschaatsen, maar ook de adressen waar je goed geholpen wordt bij het passen van nieuwe schaatsen. Om fijn te kunnen trainen is het belangrijk dat de schaatsen goed passen, maar ook dat ze gerond (meestal ronding 10) en geslepen zijn. Bij de huurschaatsen wordt dit tweemaal per jaar gedaan. Zorg ervoor dat eigen schaatsen ook regelmatig gecontroleerd en geslepen worden.

Trainingstijden

Er wordt op de vrijdagavond getraind waarbij het eerste uur voor de jeugd en beginners is. Zij kunnen al wel schaatsen, maar hebben nog nooit geshorttrackt of shorttracken de 500 m nog niet onder de 50 sec. Van hen wordt verwacht dat zij minimaal een half uur voor aanvang van de training aanwezig zijn om de kussens op het ijs te plaatsen. De gevorderden trainen het tweede uur en van hen wordt verwacht dat zij na afloop van de training de kussens weer opruimen. Wil je weten hoe de kussens geplaatst moeten worden, kijk dan hier.

Periode Trainingstijden

Herfstshorttrack 2021
Hal (6 september – 3 oktober)
Trainingsbaan (8+15 oktober)

Vrijdagavond 18.45-21.00 uur
 
Wintershorttrack 2021-2022
Trainingsbaan (22 oktober - 18 maart)
Vrijdagavond 19.30-21.30 uur
 
Zomershorttrack 2022
Hal (data nog niet bekend)
Vrijdagavond 19.00-21.00 uur

Inschrijven

Iedereen kan zich inschrijven voor zomer-, herfst- en/of winter-shorttrack.
Inschrijven shorttracken

Als je al lid bent van IJCE, dan heb je je IJCE-nummer nodig, dit staat op je pasje van afgelopen jaar of in de mail met bevestiging van aanmelding. Ben je nog geen lid van IJCE dan moet je ook je telefoonnummer invullen. Geef aan of je huurschaatsen wenst, en in welke trainingsperiode je wilt deelnemen.

Verantwoord shorttracken

Sporten in tijden van corona? Zie onze informatiepagina.

Kosten

Voor een overzicht van de kosten raadpleeg de contributiepagina.