Shorttrack Clinic IJCE op zaterdag 26 november

IJCE verzorgt voor belangstellenden binnen en buiten de ijsclub een speciale Shorttrack Clinic op zaterdag 26 november aanstaande van 10.30 tot 11.30 uur op de binnenbaan van het IJssportcentrum Eindhoven.

Graag nodigen wij, Imke van der Steen, Peter Traanman en Willem Fabel (shorttracktrainers IJCE) alle belangstellenden uit om deel te nemen aan de shorttrack clinic die wij verzorgen. Daar brengen wij je de eerste beginselen van het Shorttracken bij, en doen we oefeningen om ook de bocht te leren rijden, en als je het al een beetje kunt, hoe je kunt versnellen in de bocht en hoe je beter en sneller kunt schaatsen. Wij hopen dat je deze stap gaat maken en nog meer plezier in het schaatsen gaat beleven!

IJCE is al meerdere jaren bezig het shorttracken binnen de vereniging uit te laten bloeien tot een volwassen tak en met deze workshop hopen we veel IJCE-leden te bereiken die nog niet met shorttrack hebben kennis gemaakt. Shorttrack maakt in Nederland een razendsnelle ontwikkeling door en wordt ook door de KNSB beschouwd als de grote omslag in de Nederlandse schaatswereld. NRC next schreef over shorttrack onder meer het volgende: Shorttrack bondscoach Otter staat soms likkebaardend langs de kant te kijken naar de techniek die hele jonge shorttrackschaatsers al hebben. “Ik zie jonge schaatsers van twee of drie turven hoog met een ongelooflijk mooie techniek schaatsen. Nul kracht, maar nu al een perfecte valbeweging. Ze zitten zo diep dat ze onder een bank door kunnen rijden. Elf jaar. De helft zal daar misschien van overblijven, maar dat worden de nieuwe Sjinkies. Schaatsers van zestien jaar die alles al hebben: goede druk op het ijs, lichaamsverplaatsing, het opzetten van een bocht.” Kortom het bevordert je schaatstechniek ook voor de lange baan.

Nadere informatie over het shorttracken vind je op de website van onze ijsclub. Je kunt je aanmelden voor de clinic via dit inschrijfformulier op de website van IJCE. De inschrijving is gratis voor leden. Niet leden bieden we deze unieke clinic aan voor het zeer lage bedrag van € 7,50 inklusief het lenen van shorttrackschaatsen.

Shorttrackschaatsen

We hebben diverse maten schaatsen die je voor deze gelegenheid te leen krijgt, maar neem voor de zekerheid ook je eigen schaatsen mee zodat je zeker mee kunt doen!

Bescherming

Voor de veiligheid draagt iedereen een helm en handschoenen, neem je die zelf mee?! Weet je nog niet of je het iets vindt kom dan op zaterdag 26 november kijken wat shorttracken is en als je er enthousiast over wordt kun je je aanmelden voor een nieuwe clinic.

Voor een indruk van shorttrack op (zeer) gevorderd niveau, kun je het volgende filmpje op YouTube bekijken, samengesteld door Willem Fabel.

Tot zaterdag 26 november aanstaande!

Groetjes van Imke van der Steen, Peter Traanman en Willem Fabel
Shorttracktrainers