IJCE-mascottes “KOEK en ZOPIE”

Op de gezellige vrijwilligersavond heeft het Basisschool Schaatsfestijn (BSF) 2 IJCE-mascottes gepresenteerd met de passende namen “KOEK en ZOPIE”.

Deze mascottes zijn gekocht met het prijzengeld dat het BSF heeft ontvangen met de 1e prijs tijdens de Eindhovense Sport Award 2022 van de gemeente Eindhoven afgelopen januari. Hierbij werd het BSF gewaardeerd als het beste sportinitiatief met een bijzondere maatschappelijke bijdrage aan Eindhoven.

Het BSF vierde vorig jaar haar 50 jarig jubileum met elk jaar 1100 tot 1200 enthousiaste kinderen en 50 tot 70 even enthousiaste vrijwilligers. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot kinderfeest waar veel kinderen naar uitkijken.

De 2 mascottes

De grote papegaai met gele snavel werd in zijn vorige leven “Kapitein Koek” genoemd.

Omdat de Kapitein inmiddels met pensioen is hebben wij hem "Koek" genoemd en zijn maatje "Zopie". Er is ook al een naambord gemaakt om op het dak van de Skihut op het RONO plein te plaatsen.

Het is de bedoeling deze mascottes in te zetten tijdens het jaarlijkse Basisschool Schaatsfestijn in november om de kinderen te verwelkomen, gezellig mee te schaatsen en uit te zwaaien.

Verder kunnen deze IJCE mascottes niet alleen ingezet worden tijdens het Basisschool Schaatsfestijn, maar ook tijdens andere jeugd-evenementen zoals: ontvangst en uitzwaaien kinderen  tijdens het zomerkamp, opening jeugd seizoen, aanmoedigen SPI jeugd, aanmoedigen kinderen kleine banen toernooi, clubmarathon jeugd enz. Ook voor andere bijzondere IJCE gebeurtenissen zoals jubileumfeesten, Eindhoven Marathon of protestacties kunnen deze mascottes het geheel in de spotlights zetten.

 

Namens de BSF commissie,
Peter Henning.