Wedstrijdrijden voor alle jeugd!

Als je op voetbal zit, dan speel je in het weekend in de jeugdcompetitie, net als bij hockey of tennis. Bij schaatsen is dat niet anders: natuurlijk rijd je in het weekend mee op de 400 m baan om je eigen persoonlijke records te vestigen en te verbeteren!

Hoe dat werkt? Je hebt een wedstrijdlicentie van de KNSB nodig, toegang tot de wedstrijd en heel veel enthousiasme. Op knsb.nl kun je een wedstrijdlicentie aanschaffen via mijn knsb. Het KNSB nummer staat op je lidmaatschapskaart/email van IJCE. Een wedstrijdlicentie voor pupillen kost €11,25 en voor junioren €25,30 voor een heel jaar. Je kunt er ook shorttrackwedstrijden en skeelerwedstrijden mee rijden.

Toegang tot de wedstrijden op de baan in Eindhoven kun je per wedstrijd aanschaffen, òf je schaft alle wedstrijden aan voor het hele seizoen, een zogenaamd wedstrijdabonnement  Losse wedstrijden kosten tussen de 10 en 20 euro voor twee afstanden, als er plek is. Een wedstrijdabonnement voor pupillen kost €87,25  waarmee je op alle 13 wedstrijden van 15 oktober tot 15 maart – 2 of 3 afstanden per wedstrijd kunt meedoen. Voor junioren ligt dat bedrag tussen de €102,25 (13-14jr) en 132,75 (15-16jr).

Veel praktische informatie over wedstrijdrijden, het jureren (door de ouders) en de wedstrijdkalender vind je op de website van de KNSB-Zuid, maar de jeugdtrainers kunnen je natuurlijk alles vertellen. Als je een keer wilt proberen, lees je bij de veelgestelde vragen hoe dat moet. Op de wedstrijdkalender zie je dat de wedstrijd van komende zondag 14 november voor pupillen gratis toegankelijk is: uitproberen dus! Daarnaast kent de KNSB ook de gratis dag licentie, waarmee het voor junioren de drempel laag maakt een keer bij te schrijven op een wedstrijd! En dan dat enthousiasme… als je nog nooit een wedstrijd hebt meegedaan, dan weet je misschien nog niet of je enthousiast bent voor het neerzetten en verbeteren van je eigen persoonlijke records. Doe mee, geniet van de spanning en de aanmoedigingen van de mensen langs de baan. Enne…. Wie weet groei jij uit tot een Sven Kramer, Kai Verbij, Ireen Wüst of Femke Kok.