Wedstrijden rijden voor de jeugd: licenties

Bericht voor pupillen en hun ouders

Beste jonge schaatsers en ouders van de jonge schaatsers,

Het afgelopen seizoen heb je wellicht mee gedaan aan het Kleine Banen Toernooi (KBT), of gehoord over de ervaringen van andere pupillen met wedstrijdschaatsen. Wedstrijdrijden voor de jeugd wordt door het bestuur van IJCE, de Technische Commissie en de pupillentrainers van harte aanbevolen. Het Kleine Banen Toernooi is daarvoor een mooi, laagdrempelig begin.

Om mee te kunnen doen aan het KBT of aan wedstrijden op de lange baan (400 m) moeten alle schaatsers (skaters, shorttrackers, langebaan etc.) een licentie bij de KNSB aanschaffen. Voor pupillen is dit een bescheiden bedrag (€ 7,50). Welke discipline je ook beoefend, je hebt maar één licentie nodig.

Met deze licentie, kun je deelnemen aan het Kleine Banen Toernooi. Dit is een toernooi van 5 wedstrijden op de 60 x 30 meterbanen van Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg en Lommel (België). IJCE wil elk jaar weer met zoveel mogelijk pupillen aan de start staan.

Pupillen die, naast deelname aan het Kleine Banen Toernooi, ook mee willen doen aan KNSB-wedstrijden op de 400 meter baan in Eindhoven, moeten naast een licentie, ook een gewestelijk wedstrijdabonnement hebben (€ 88,50 + € 2,50 EHBO). Als dit jouw ambitie is, kun je het beste even overleggen met je trainer.

Mocht je meer willen trainen dan alleen op de bekende IJCE-uren, dan kun je met een trainingsabonnement van het gewest één extra training per week volgen (op de donderdagavond, € 90,-). Overleg deze mogelijkheid altijd even met je trainer van IJCE. Schaatsers die wedstrijdrijden op de 400 m baan van Eindhoven èn de extra training op donderdag willen volgen, kopen een zogenaamd basisabonnement, een combinatie van trainingsabonnement en wedstrijdabonnement (€ 126,- + € 2,50 EHBO).

Wedstrijdrijders helpen ook bij het jureren en andere taken rondom wedstrijden. Samen zorgen sporters en vrijwilligers ervoor dat elke wedstrijd soepel kan verlopen en de beste prestaties kunnen worden neergezet.

Meer informatie over het aanvragen van een licentie en trainings- of wedstrijdabonnement is te vinden op de website van IJCE. Hiervoor kun je ook een e-mail sturen aan wedstrijdlicentie@ijce.nl.