Wedstrijden rijden voor de jeugd: licenties

Bericht voor pupillen en hun ouders

Beste jonge schaatsers en ouders van de jonge schaatsers,

Het afgelopen seizoen heb je wellicht mee gedaan aan het kleine banen toernooi (KBT), een leuke ervaring met wedstrijdschaatsen. Voor alle officiële wedstrijden van de KNSB (waaronder het KBT) is het verplicht om een KNSB-licentie te hebben. Tot en met afgelopen seizoen betaalde IJCE die voor haar Pupillen (de jongste categorie schaatsers)

uit de contributiegelden. Met ingang van dit seizoen is dat echer NIET meer het geval. Dit betekent dat als je mee wilt doen aan wedstijden, je zelf een licentie aan moet vragen. Voor pupillen kost deze € 12,=. Met deze licentie, kun je deelnemen aan het zogenaamde Kleine Banen Toernooi. Dit is een toernooi van 5 wedstrijden op de 60 x 30 meterbanen van Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg en Lommel (België). Vorig jaar heeft een grote groep pupillen aan een of meerdere wedstrijden van dit toernooi meegedaan en ook dit jaar wil IJCE weer met zoveel mogelijk pupillen aan de start staan.

Pupillen die, naast deelname aan het Kleine Banen Toernooi, ook mee willen doen aan KNSB-wedstrijden op de 400 meter baan in Eindhoven, moeten naast een licentie, ook een gewestelijk wedstrijdabonnement hebben (€ 85,=).

Mocht je naast wedstrijden rijden ook nog meer willen trainen dan alleen op de bekende IJCE-uren, dan kun je met een trainingsabonnement van het gewest één extra training per week volgen (op de donderdagavond, € 81,50). Snelle schaatsers die wedstrijdrijden op de 400 m baan van Eindhoven en de extra training op donderdag willen volgen, kopen een zogenaamd basisabonnement, een combinatie van trainingsabonnement en wedstrijdabonnement (€ 120,=).

Wanneer kies je wat? Bestuur, Technische Commissie en de pupillentrainers adviseren alle pupillen een KNSB-licentie aan te vragen en mee te doen aan het Kleine Banen Toernooi. Als jullie ook mee willen doen met wedstrijden op de 400 meter baan van Eindhoven, kun je het beste even overleggen met je trainer.

Meer informatie over het aanvragen van een licentie en trainings- of wedstrijdabonnement is te vinden op de website van IJCE. Hiervoor kun je ook een e-mail sturen aan wedstrijdlicentie@ijce.nl.