Verslagen skate-wieler-schaats event in Venlo

Afgelopen zaterdag, 4 juni, vond er een skate-wieler-schaats event plaats in Venlo. Een filmverslag dat hiervan gemaakt is valt terug te zien op youtube.

Hieronder staan twee enthousiaste verhalen over dat event.

Sport clinic Venlo

Na één uur in de auto zitten kwamen we aan in Venlo. Er waren al wat mensen en we konden meteen beginnen met wielrennen. Het zadel werd goed gezet en er werd uitgelegd hoe de versnellingen en de remmen werkten. En hop, we konden meteen beginnen met fietsen. Het was even wennen en Merijn vloog even de berm in maar na 2 minuten waren we al helemaal gewend. Even later was iedereen gearriveerd. Er werden 3 groepen gemaakt. Maud begon met skeeleren en Merijn met fietsen. Het skeeleren deden we op een 200 meter baan. Véél kleiner dan de baan in Eindhoven. We konden allebei de bochten beter rijden. De training werd gegeven door Léon. En we deden heel veel nieuwe oefeningen. We leerden de skeeler start en techniek. Het was echt hartstikke leuk. Na de skeeler training hadden we een uur lunch pauze. Maar hij werd wat ingekort omdat iedereen al wel klaar was en er moesten wat mensen eerder weg. Omdat het echt heel erg warm was stond er de hele dag ijskoud water en limonade klaar. Toen ging Maud fietsen en Merijn hardlopen. Het fietsen was helemaal nieuw voor ons. Maar nu willen we ook een racefiets! We moesten een beetje leren sturen. De training werd gegeven door Luuk. We deden met onze groep een wedstrijdje op de 750 meter baan. De meisjes moesten 3 en de jongens 5 rondjes. Met wat hulp ;-) had Maud gewonnen.

Ten slotte had Merijn skeeler training en Maud droog training. Er wilden alleen wel veel kinderen nog een keer fietsen. Er waren dus weinig mensen die droog training deden. Jos gaat maandag wraak nemen op degene die gingen fietsen in plaats van droog training. We hebben veel schaatsoefeningen gedaan, maar ook sprintjes enz. De grootste ster van de fiets training was Mathijs, die iedereen te snel af was op zijn mini fietsje. Hij ging wel 24 km/u!

Kortom: een super dag!
Leon, Jos en Luuk, hartstikke bedankt.
Maud en Merijn Beusen.



We kwamen aan in Venlo. Het was lekker weer. Ik had er echt heel veel zin in. We kregen fiets-, bos- en skeelertraining. Er waren 3 groepjes. De trainers legden uit wat we vandaag allemaal gingen doen.

Mijn groepje moest eerst skeeleren. Dat vond ik heel leuk omdat het een hele mooie baan was om op te skeeleren. We hebben met de parachute geskeelerd. Ik vond dat heel zwaar. Het was heel leerzaam. Daarna kregen we fietstraining. Daar moesten we de bochten leren. Het was de 1ste keer dat ik dat deed en na de fietstraining kon ik goed met de fiets omgaan. Dit zou ik zeker wel vaker willen doen. Tot slot kregen wij bostraining. Daar deden we schaatsoefeningen en sprinten op een heuvel. Ik heb heel veel geleerd van de schaatsoefeningen. Ik vond de trainers geweldig. Omdat ze heel goed de oefeningen uitleggen en ze waren heel enthousiast. Het was een super leuke dag.

Jens Klootwijk