Verslag Pupillentoernooi Grefrath

Onder een mooie blauwe hemel en een lekker zonnetje hebben de pupillen van IJCE een prachtige prestatie geleverd op het pupillentoernooi van Grefrath. Een jaarlijks terugkerend evenement op de schaatskalender is dit pupillentoernooi in het onoverdekte ijsstadion in het Duitse Grefrath. Pupillen uit Duitsland maar ook veel pupillen uit Nederland. Vanuit Haarlem, Hoorn en Den Haag komen ploegen om mee te doen aan dit gezellige toernooi. Als het weer dan ook nog meewerkt is het een geweldige ervaring waar ook de meegereisde supporters vee plezier kunnen beleven. Het is een beetje een reis terug in de tijd, toen schaatsen nog een echte wintersport was en waar de winterse elementen een rol speelden in de wedstrijden.

Helaas moest IJCE het doen zonder onze supersnelle D-pupil Dominique en was er geen heren D-pupil meegereisd. Daarvoor in de plaats heeft Sem als F pupil laten zien dat enthousiasme en inzet je ver kunnen brengen. Onze IJCE-pupillen hebben allemaal geschaatst naar hun vermogen en hebben keurige resultaten in het middenveld van de eindrangschikking gehaald. En dat was zeker geen slecht resultaat gezien de sterke concurrentie op het ijs.

Dank aan de coach Leon die de pupillen weer op op tijd op het ijs heeft gekregen en het overzicht over de wedstrijd heeft behouden. En er voor heeft gezorgd dat de kinderen op een ontspannen manier hebben deel kunnen nemen aan de wedstrijden. De IJCE pupillen zullen er komend weekend op hun thuisbaan alles aan doen om nog beter voor de dag te komen.