Verslag Kleine Banen Toernooi Eindhoven

Zaterdag 18 november was de eerste wedstrijd van het kleine banentoernooi van dit seizoen. Op onze thuisbaan Eindhoven reden Berend, Simen, Lucas, Ive en Elise namens IJCE. Jos en Annelies gingen mee het ijs op om de pupillen te begeleiden.

Simen en Lucas vonden het in het begin best wel spannend, zo’n eerste keer. Tijdens hun races was daar niets van te merken. Ze hebben het keigoed gedaan. De derde pupil D die namens IJCE aan de start stond, Berend, reed rond alsof hij niet anders gewend is. Bij de afsluitende marathon van de jongens pupillen D is hij zelfs zesde geworden! Ive was vandaag de jongen met de meeste ervaring op het ijs. Hij reed top: zesde plaats in het individuele klassement en vijfde op de marathon bij de jongens C. Elise was vandaag onze enige meisjespupil. Voor het eerst reed ze een 1500 meter. Dat ging harstikke goed, net als haar 500 meter met als resultaat een derde plaats in het individuele tussenklassement. Bij haar marathon had ze ontzettend veel pech. Na een mooie inhaalactie reed ze zelfs op de eerste plaats toen het meisje achter haar haar per ongeluk onderuit haalde. Het was een spectaculaire val, maar daar werden vandaag geen punten voor uitgedeeld.

We hebben van jullie genoten en hebben veel zin in de volgende wedstrijd. 16 December gaan we met de pupillen CD en EF naar België: Lommel. Carlijn, Marinus en Matthijs gaan dan ook mee.

Mochten er nog meer kinderen tussen 5 en 12 jaar oud op de ijsbaan rijden die nu niet mee hebben gedaan, die ook wel eens een mee zouden willen doen aan een wedstrijd in het buitenland: aanmelden kan nog steeds. Je hoeft echt nog geen volleerd schaatser te zijn, en ‘pootje over’ bochten kunnen rijden is al helemaal geen vereiste. Gewoon even een mailtje naar shorttrack@ijce.nl sturen, dan neemt Annelies contact met je op (en in Lommel kunnen we na afloop met zijn allen lekkere Belgische frietjes gaan eten).