Verslag clubkampioenschap shorttrack

fotoalbum

Vrijdagavond 14 december 2018 was het ijzig koud op de ijsbaan. Dus met fleecedekens om stonden de shorttrackers elkaar aan te moedigen. Eerst reed de jeugd 3x een 333 m. met als afsluiting een vriendschappelijke relay. Daarna reden de volwassenen 3x een 500 m. met ook als afsluiting een vriendschappelijke relay.

Met z’n allen gezamenlijk warm rijden en dan gaat de wedstrijd echt beginnen!
Bij de heats waren Marinus, Matthijs en Niels de snelsten. Dan de halve finales.
Marinus, Matthijs, Simen, Gijs en Suzanne stonden in de eerste halve finale. Helaas kwam Matthijs ten val waardoor hij niet kon finishen. Marinus reed glorieus aan kop, Simen kon hem niet meer inhalen. Suzanne en Gijs streden onderling voor de 3e en 4e positie waarbij Suzanne als 3e over de finish kwam. Bij de tweede halve finale streden Niels, Florian, Elise en Lucas samen. Niels sprintte ervandoor en niemand kon hem meer inhalen. Lucas en Elise streden om de tweede plaats. Elise probeerde uit alle macht om Lucas in te halen, maar hij hield de bocht goed dicht waardoor ze hem niet kon inhalen. Florian reed naar de 4e positie.

Dan was het tijd voor de belangrijkste race. De finale! Als volleerde shorttrackers stelden zij zich op in de bocht, met de helmen in de hand. Ze werden opgeroepen en onder luid applaus reden ze naar de startstreep. De helmen werden met trillende vingers weer vastgemaakt. De A-finale kon beginnen met Marinus, Niels, Simen en Lucas. Zij gingen strijden voor de 1e tot met 4e plaats in het eindklassement. Niels reed met een verbeten gezicht achter Marinus aan. Elke bocht probeerde hij het opnieuw, maar doordat Marinus de bocht goed dicht hield, kon Niels er niet langs. Marinus werd 1e en Niels mocht de beker voor de 2e plaats ophalen. Simen en Lucas, twee vrienden gingen strijden voor de 3e en 4e plaats. Simen had een snellere start waardoor hij voor Lucas reed. Aan Lucas de taak om hem in te gaan halen. Dat ging net niet meer lukken waardoor Simen de beker voor de 3e plaats op mocht halen. Ook de deelnemers aan de B-finale werden officieel opgeroepen. Suzanne, Elise, Gijs, Florian en Matthijs stonden aan de start. Ze begonnen de eerste rondjes nog dicht bij elkaar, maar gedurende de wedstrijd kwamen ze steeds verder uiteen te liggen en in deze volgorde kwamen ze over de finishlijn: Elise (1), Matthijs (2), Florian (3), Suzanne (4), Gijs (5).

Bij de junioren/senioren waren er helaas flink wat afmeldingen. De echte diehards trotseerden de kou en kwamen vol energie aan de start. Bij de heats kwamen Ruben en Eveline in de eerste bocht al ten val. Starter Willem Fabel schoot nog eens waardoor er een re-start kwam. Gelukkig konden ze beide weer van start zonder blessures. Bij de halve finales reden Stef, Marijn, Eveline, Frank en Maarten tegen elkaar. Marijn reed glorieus op kop, daarachter reden Stef, Eveline, Maarten en Frank, helaas lukte het niemand om een ander in te halen ondanks de diverse pogingen daartoe.
Ruben, Casper, Freek en Jasper reden ook tegen elkaar. Jasper en Casper reden dicht op elkaar en haalden elkaar meerdere malen in. Ook Ruben en Freek reden dicht bij elkaar. Jasper en Casper werden 1 en 2 waardoor zij in de A-finale mochten starten. Ruben en Freek rijden in de B-finale, want zij werden 3e en 4e.

Ook de junioren/senioren stelden zich voor de officiële finale oproep op in de bocht met de helmen in de hand. Bij de A-finale streden Marijn, Jasper, Stef en Casper voor plek 1 tot met 4 in het eindklassement. Marijn reed glorieus aan kop. Jasper en Casper streden hard tegen elkaar. Zo hard dat Casper helaas een penalty kreeg vanwege impeding en Jasper ten val kwam. Jasper stond echter snel weer op om achter de beide mannen aan te rijden. Hij kon hen niet meer inhalen, maar werd toch 2e. De deelnemers aan de B-finale werden ook officieel opgeroepen. Ruben reed vanaf de start voorop, maar kwam halverwege de race ten val waardoor Maarten, Freek en Frank hem voorbijgereden kwamen. Maarten en Freek waren erg aan elkaar gewaagd. Onder aanmoedigingen van vrienden probeerde Freek om hem in te halen, maar helaas, met een krappe schaatslengte verschil won Maarten van Freek. Ook Eveline kwam ten val waardoor zij als laatste over de finishlijn kwam.

De resultaten:

Pupillen jongens                                           Pupillen meisjes:

1e Marinus Hofman                                       1e Elise Eperjesy

2e Niels Konings                                            2e Suzanne Mol

3e Simen Weidenaar

4e Lucas Bootsma

5e Matthijs Eperjesy

6e Florian van de Laar

7e Gijs Isphording

 

Senioren heren:                                            Junioren meisjes:                           Junioren jongens

1e Marijn van Os                                            1e Eveline Tan                                  1e Ruben Tan

2e Jasper van den Berg

3e Stef Tan

4e Casper Smit & Maarten Keijzers

6e Freek Maes

7e Frank Bakker