Verslag clubkampioenschap lange baan 2022

Afgelopen weekend ( 12 en 13 februari) was het dan eindelijk zover: voor het eerst sinds 2 jaar konden we de clubkampioenschappen rijden. Met een recordaantal van 144 rijders aan de start heeft de organisatie alle zeilen bij moeten zetten om tot een goed schema te komen. De pijnlijke beslissing werd genomen om de 1500 meter te schrappen bij de junioren, wedstrijdrijders en recreanten en de afstanden aan te passen bij de pupillen A en B. Dankzij deze aanpassingen zijn beide dagen vlekkeloos verlopen en hebben zowel de vrijwilligers, de trainers, de rijders en het publiek mooie clubkampioenschappen beleefd!

De jongste jeugd mocht zaterdagavond het spits afbijten met de 100m en 300m. Dankzij de vele trainers op en naast de baan werden de 25 jongste kinderen vooruit geholpen om op de goede plek te starten. Een extra trainer bij de finishlijn hielp ook alle jonge pupillen om de 100m in de goede baan te finishen. De jeugd werd ondertussen volop aangemoedigd door ouders en een enkeling had zelfs opa en oma meegenomen. Nadat de jongsten hun beste schaats voor hadden gezet, was het de beurt aan de 41 pupillen ABCD om een 300 en 500 meter te rijden en dat deden ze met veel enthousiasme. De tweede helft van de avond werden de afstanden voor de club Thialf en de 500m van de wedstrijdrijders van IJCE verreden. Tijdens de baanverzorging werden de bekers en medailles uitgereikt aan de top 3 van alle categorieën pupillen. We feliciteren Pia, Casper, Jojanneke, Lieuwe, Sigrid, Sven, Carlijn, Sep, Hilde, Sem, Maud en Laurens met hun eerste prijs! 

Zondag mochten dan ook de junioren, recreanten en wedstrijdrijders het ijs betreden. Voor de recreatieve rijders was het soms even wennen om een wedstrijd te rijden. Zo zagen we verschillende rijders met het bandje om de verkeerde arm (dit moet om de rechterarm), was het niet altijd duidelijk wanneer je de baan op mag bij de start (als de scheidsrechter fluit) en ja: waar moet je ook alweer staan als je een rood bandje om hebt? Met wat extra aanwijzingen en een geduldige starter is iedereen goed gestart. De 1000 m was voor de minder ervaren junioren ook best spannend, want de vertrouwde start lag opeens halverwege de baan en ook de finish lag op de helft. Vervolgens moest er tussendoor ook nog twee keer van baan gewisseld worden. Onze fanatiekste junior heeft zelfs een rondje extra gereden (ik had de bel niet gehoord), maar dat mocht de pret niet drukken. Deze avond gingen de eerste prijzen naar de junioren Dominique, Ive, Hylke, Thijs, Maud en Niek. Bij de recreanten wonnen Tirza en Tim en bij de wedstrijdrijders ging de gouden medaille naar Michelle en Rik. De klassementen staan inmiddels op de webpagina van het clubkampioenschap, De foto's zijn te vinden in dit fotoalbum

Beide avonden waren een succes, mede dankzij de inzet van vele trainers en bijna 30 vrijwilligers. Allemaal veel dank voor jullie bijdrage!

 

De Wedstrijdcommissie

Dione van Noort

Martin Verheijen