Verslag Benelux-Cup shorttrackwedstrijd

Zondag 19 november is de eerste BENELUX shorttrack wedstrijd gehouden in Eindhoven. Zoals de naam het al zegt, waren er deelnemers uit België, Nederland en Luxemburg.

Elise, Carlijn, Niels, Florian en Matthijs zaten samen in de pupillen C-divisie en reden een 222 m. Dat zijn 2 rondjes op de shorttrackbaan. Bij de eerste heat werd Niels derde, dat is erg knap, want hij was de enige in zijn heat die nog nooit een shorttrackwedstrijd gereden had. Ook Elise was in de eerste heat derde geworden. Matthijs en Florian reden samen in de heat en werden derde en vierde. Carlijn was in haar heat vierde geworden

Toen ze het ritme eenmaal te pakken hadden, gingen ze bij de halve finale een stuk sneller! In de eerste halve finale reed Elise tegen Tuur en Lenn uit België en Ramzi van IJsclub Tilburg. Elise had niet zo’n goede start, dus ze moest haar inhaal kunsten laten zien. Op het allerlaatste moment, vlak voor de streep haalde ze Tuur nog in en met slechts 2 tienden verschil werd ze eerste! Niels, Carlijn, Florian en Matthijs reden in de halve finale tegen elkaar. Niels reed glorieus op kop. Matthijs ging er in volle sprint achteraan, maar in de tweede bocht ging hij hard onderuit. Helaas kon hij zijn wedstrijd niet meer uitrijden. Ondertussen reden Carlijn en Florian hard verder om als tweede en derde over de finish te komen.

Matthijs en Florian reden in de D-finale tegen Ramzi en Lenn. Ramzi reed snel voorop en opnieuw ging Matthijs er op volle snelheid achteraan. Deze keer bleef hij goed staan en werd hij tweede (eindstand 14e). Voor Florian is het nog erg lastig om de bochten goed te kunnen rijden, hij heeft immers nog maar enkele shorttracktrainingen gehad en staat toch maar aan de start bij deze internationale wedstrijd! Hij werd vierde in deze rit (eindstand 16e). Niels, Carlijn en Elise reden in de C-finale tegen Tuur. Elise was deze keer een stuk beter gestart, maar op het moment dat ze Tuur in ging halen hakte ze met haar punt in het ijs waardoor ze viel. Niels en Carlijn konden haar toen inhalen waardoor Elise helaas vierde werd (eindstand 12e). Niels werd tweede (eindstand 10e) en Carlijn derde (eindstand 11e).

Ook Willem Fabel heeft meegedaan aan de BENELUXCUP. Bij de heat kwam Willem als derde over de finishlijn waardoor hij bij de halve finale in de tweede groep startte. In de tweede ronde werd hij door Chris Bartels (pupil van Willem) onderuit gereden. Hierdoor kreeg Chris een penalty en werd Willem toegevoegd aan de C-finale. Bij de C-finale begon Willem op kop te rijden, maar halverwege kwamen Bavo en Jens hem nog voorbij. Melvin probeerde Willem nog in te halen, maar door zijn been goed ver naar voren te schuiven werd Willem derde (eindstand 11e).

De BENELUXCUP was een erg gezellige wedstrijdochtend. De eerstvolgende trainingswedstrijd is in Breda op 7 december. De eerstvolgende BENELUXCUP is in Luxemburg op 17 december. Dan horen jullie hoeveel onze shorttrackers bijgeleerd hebben wat ze kunnen presteren!