Toelichting groepsindeling langebaanschaatsen

Leden die willen trainen in trainingsgroepen worden ingedeeld op basis van hun schaatsvaardigheid. De Technische Commissie stelt hiervoor een verantwoordelijke aan. Voor de jeugd zijn er trainingen op zaterdagmorgen en maandagavond. Op deze dagen zijn er ook trainingen voor volwassenen. De volwassenen kunnen bovendien trainen op zondagmorgen. In aanvulling op dit programma zijn er gewestelijke trainingen op dinsdag- en donderdagavond. 

De trainingen voor volwassenen op zaterdagmorgen zijn voor de gevorderde schaatsers en de jeugd. Dit is ter beoordeling door de verantwoordelijke voor de indeling van de trainingsgroepen. Op deze indeling zijn twee uitzonderingen:

  1. ouders van kinderen die op hetzelfde moment trainen op de kleine baan of op de 400m baan. Als deze ouders de eerste beginselen van het langebaanschaatsen nog moeten leren en lid willen worden inclusief het betalen van de gebruikelijke trainingsbijdrage kunnen zij les krijgen in de speciale beginnersgroep voor ouders. Het is dus niet toegestaan dat ouders vrij gaan schaatsen; 
  2. volwassenen die al jaren op zaterdagochtend trainen in een trainingsgroep en desondanks niet behoren tot de categorie 'gevorderden'. Deze leden kunnen op zaterdagmorgen blijven trainen in hun trainingsgroep. Voor nieuwe, niet gevorderde schaatsers is deze mogelijkheid er niet. In overleg met de verantwoordelijke voor de groepsindeling worden zij ingedeeld op zondagochtend of maandagavond.

Voor vragen kan je terecht bij technischecommissie@ijce.nl.