Strava, Sprint, Vinksite: meten en delen

Nogal wat leden etaleren hun sportieve inspanningen op Strava. Als je rondkijkt op Strava zie je dat er nogal wat clubleden actief zijn. De meesten zijn ook echte multisporters: schaatsen, fietsen, skeeleren, hardlopen, het passeert allemaal de revue. Zo zie je niet alleen waar je clubgenoten sportief gezien mee bezig zijn, maar zie je ook allerlei klassementen.

Specifiek voor de schaatsers op de langebaan zijn er nog twee andere applicaties waarop je sportieve prestaties kan delen. Voor die applicaties heb je wel een MyLaps transponder nodig. Die kan je met korting via de KSNB huren. Via die transponder tel je het aantal geschaatste rondjes en kun je die inzien op je smartphone via de Sprint app.

Wil je echte uitgebreide analyses dan is er vinksite.com. Deze site is ontwikkeld door voormalig IJCE lid Luc Vinkenvleugel en biedt zeer volledige analyses van je prestaties op basis van je MyLaps transponder gegevens. Dit kan worden aangevuld met hartslaggegevens via Garmin of Polar en er is zelfs een koppeling met smartwatches van Apple, Garmin, Samsung of Fossil. Een mooi alternatief als het rondebord op de 400 meter baan weer eens de keuren heeft. Een must voor de fanatieke toerrijder of wedstrijdschaatser. 

Kortom, er is een veel beschikbaar om ook online in contact te blijven met je clubgenoten. Wil je ook meedoen aan onze community op Strava, maak een account aan, en meld je aan bij de Strava IJCE club. Het zou leuk zijn om op deze manier je sportieve inspanningen te delen en natuurlijk om te zien wat je clubgenoten zoal doen. Heb je geen zin om dit allemaal te delen en houd je het liever voor jezelf, geen probleem, gewoon niet meedoen dan.