Slotmanifestatie - column

De laatste wedstrijden van de club zijn gereden. De Luc Prins Trofeeën en De Ab Hagendoorn Trofee zijn uitgereikt aan Mijke Breukels, Marijn van Os en Hans Bleeker. 

En dan... is het tijd voor de laatste warme chocomel met slagroom.

En deze keer heb ik hem zelf verdiend. 

In navolging van familie De Kraker-Brok dronken we de laatste jaren warme chocolademelk voor ieder pr of een overwinning. Meerdere pr’s in een weekend was wel maximaal één choco, anders zouden er bij de kinderen al snel geen pr’s meer gereden worden. In alle eerlijkheid: mijn dochter en ik drinken vaak mee op de pr’s van de familie De Kraker-Brok. 

Maar deze keer drinken we hem ook op mij. Want... Ik verloor. Ik werd laatste... Én ik won, want ik deed mee. En in dit geval was meedoen voor mij echt veel belangrijker dan winnen. Meedoen wás winnen.

Bij de kinderen zijn er afgelopen jaren al heel veel kinderen mee gaan doen met de wedstrijden. Ik zou het leuk vinden wanneer er in de toekomst veel meer volwassenen met wedstrijden mee gaan doen. Ook diegene die niet meteen bij de schaatstoppers van de club behoren. Als kind en volwassene tenniste ik en daar deed iedereen mee met de wedstrijden, ongeacht je niveau. 

En ja: wie A denkt, moet B doen. Dus als ik wil dat veel meer mensen mee gaan doen met wedstrijden dan mag ik zelf het voorbeeld geven. En wat is er mooier dan dat op de laatste wedstrijd van het jaar te doen. Want ook ik schaats een deuk in een pakje boter. Ook al schaats ik allerminst hard. Noem het gerust traag. Boter is namelijk nogal zacht in vergelijking met een schaats. 

Mijn dochter gaf me het laatste zetje door me de jurytoren in te duwen om mijn startnummer op te halen. 

Sep schaatste de eerste twee ronden langzaam op kop. Dat was fijn om er een beetje in te komen. Daarna gingen de toppers los. Ik was al blij als ik het einde zou halen. Mijn bochten zijn normaal al wiebelig. Nu helemaal. 

Dankjewel publiek voor de super enthousiaste support. Ik kon het goed gebruiken, zoals zeker te zien was. Gefeliciteerd iedereen die mee deed en speciale hulde aan Erica de Rijcke die al vele jaren mee doet, wetende dat ze meer dan gedubbeld gaat worden. En natuurlijk ook: ‘winnaars gefeliciteerd’.

Krijg jij nou stiekem ook de wedstrijdkriebels, bel me gerust om mij naar mijn ervaring te vragen of spreek me aan langs de shorttrackbaan of vanaf oktober weer op het ijs.

Voor nu: fijn zomerseizoen en bedenk: vaak is meedoen belangrijker dan winnen, 

Katrien Markus
0615646553
 

Luc Prins Trofee dames 40+:
1. Mijke Breukels 
2. Kim Meulenbroeks 
3. Janne Brok

Luc Prins Trofee heren 50+:   
1. Marijn van Os 
2. Edwin de Blauw 
3. Casper Smit

Ab Hagendoorn Trofee 60+:   
1. Hans Bleeker 
2. Gerwin Couwenberg 
3. Harrie Wenting