Opleiding tot scheidsrechter regionaal/gewestelijk

Het schaatsseizoen komt steeds dichterbij en daarmee ook de eerste wedstrijden in ons Gewest. Deze wedstrijden staan echter zeer onder druk vanwege een toenemend tekort aan scheidsrechters. Dit geldt eigenlijk voor alle ijsbanen in het zuiden.

In overleg met de afdeling Opleidingen van de KNSB is daarom voor komend seizoen een opleiding gepland tot scheidsrechter regionaal/gewestelijk. In één seizoen wordt de cursist opgeleid tot scheidsrechter die zelfstandig wedstrijden kan leiden tot en met Gewestelijke Kampioenschappen en Regiowedstrijden. In vier bijeenkomsten, twee online en twee fysiek, leer je alles over het vak van scheidsrechter en ga je aan de slag met de reglementen en lotingen. Verder loop je stage bij een nationale wedstrijd en bij wedstrijden in het Gewest. De fysieke bijeenkomsten vinden plaats in Tilburg (bij de ijsbaan).

De enige toelatingseis voor deze opleiding is het bezitten van het certificaat Jury Basis. Deze opleiding is dus ook geschikt voor de huidige scheidsrechters baan/club, die daarmee breder inzetbaar worden. 

De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 6 oktober. Door vroeg in het seizoen te starten geven we iedereen de mogelijkheid de opleiding dit seizoen af te ronden. 

Alle informatie over de opleiding, de data, inschrijving, etc. vind je hier.