nieuwsbrief april, met o.a. dreigende sluiting ijssportcentrum

Beste leden van IJCE,

Graag aandacht voor twee dingen:

1. Vandaag heeft de wethouder van Sport van de gemeente Eindhoven een Commissienotitie voor de Sportvisie 2015-2019 openbaargemaakt na een publicatie in het Eindhovens Dagblad over de dreigende sluiting van het IJssportcentrum. Uit die Commissienotitie volgt dat het college van B&W kiest voor sluiting. Dat komt voor ons als bestuur niet helemaal als een verrassing. In de wandelgangen werd langer over deze mogelijkheid gesproken.

De notitie moet nog in de Gemeenteraad besproken worden en daarna wordt er een besluit genomen. Als dat negatief uitpakt zal het IJssportcentrum op 1 juli 2016 sluiten.

Wij zijn achter de schermen al enige tijd bezig om te kijken wat we kunnen doen om de besluitvorming zodanig te beïnvloeden dat er ijs in Eindhoven zal blijven. Een zo breed mogelijke oproep vanuit diverse groepen (inwoners, verenigingen, bedrijven, e.a.) die het behoud van het IJssportcentrum bepleiten, kan ons daarbij helpen. In die zin kunnen alle leden bijdragen door zoveel mogelijk partijen te vragen om ondersteuning. Een van de acties is een handtekeningenactie, waarvoor we jullie medewerking vragen. Ga naar www.petities24.com/redhetijssportcentrumeindhoven en teken de petitie!

Wij zullen jullie via Nieuwsbrieven en de website op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

2. Een heel ander punt dat niets met bovenstaande te maken heeft, is het volgende. We vragen aan alle leden boven de 14 jaar om voor 14 mei een enquête in te vullen voor een verenigingsonderzoek dat Eva Dielis bij IJCE doet in het kader van haar opleiding Sport en Economie/Management aan de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg.De link naar de enquête is te vinden op

https://docs.google.com/forms/d/176WlDcQrfzu-nwgdfLY0WTk1otd6LEzT_83YRJ…

Dank ook namens Eva voor jullie medewerking!

Namens het bestuur van IJCE