Nieuwe trainingsgroep jonge senioren IJCE/Isis

Sinds maandag 20 november zijn we van start gegaan met een nieuwe trainingsgroep. Deze trainingsgroep is bedoeld voor de snellere rijders onder onze neo-senioren (18 t/m 23 jaar) en de jongere senioren (t/m 30 jaar). We zagen namelijk dat we deze groep als vereniging onvoldoende te bieden hadden. Uit een enquĂȘte in deze groep bleek dat:

  • Ze in de meeste senior/mastergroepen onvoldoende uitdaging vinden: zij missen daar de trainingsmaatjes die ook op een flink niveau willen (wedstrijd)schaatsen. Die maatjes hadden ze wel in de jeugdgroepen. 
  • Ze het men het lastig vindt om aansluiting te vinden bij de vaak wat oudere leden van een senior/master groep die met andere dingen in het leven bezig zijn.

Een aparte trainingsgroep voor deze leden werd al langer overwogen, maar het aantal IJCE-leden in deze leeftijdsgroep was te klein om er een aparte trainingsgroep voor te formeren. Dit probleem is nu opgelost door de samenwerking aan te gaan met studentenschaatsvereniging E.S.S.V. Isis en te gaan experimenteren met een gezamenlijke trainingsgroep die op maandag het tweede uur gaat trainen. Daarmee krijgen we wel voldoende mensen op het ijs en wordt de overstap tussen Isis en IJCE makkelijker. Vanuit de besturen en technische commissies van IJCE en Isis bestaat er veel steun voor dit experiment en inmiddels zijn er voldoende aanmeldingen om te gaan starten. Vanuit beide verenigingen hopen we dat dit een mooie start is van een langdurige samenwerking voor onze mooie sport.