Mijn ervaringen tijdens het corona langebaanseizoen

Ik ben nog niet zo lang lid van IJCE, maar dit seizoen was totaal anders als de eerdere seizoenen die ik in mijn korte lidmaatschap heb meegemaakt.

Gelukkig hebben we het hele seizoen door kunnen schaatsen. Iets wat ik in eerste instantie voor onmogelijk had gehouden. Het was allemaal heel erg wennen aan de regels op en naast de baan. Mondkapje op tot je op het ijs staat en ook weer als je er af gaat. Geen treintjes rijden en steeds 1,5 meter afstand houden. Het viel voor sommigen niet altijd mee, maar mijn gevoel is dat alle leden zich er over het algemeen goed aan gehouden hebben. En degenen die het soms even vergaten op het ijs, werden dan wel een keertje nageroepen door de geroutineerde schaatsers. In de hoop dat het niet van het ene op het andere moment voor de hele club afgelopen zou zijn. Dat is volgens mij best goed gelukt.

Voor wat betreft de trainingen hebben we prima door kunnen trainen. Wel denk ik dat het voor de trainers soms erg lastig was, om iedereen van de groep te bereiken. Bijna niet meer stilstaan voor instructies, maar blijven rijden en al schaatsend de uitleg en verbeteringen aanhoren en in je opnemen. Voor mijn gevoel is onze trainer daar perfect in geslaagd. En volgens mij geldt dat voor het hele trainerscorps.

Wat ik wel gemist hebt, waren de activiteiten die normaal gesproken door IJCE georganiseerd worden. Denk aan de clubkampioenschappen, de schaatsnacht, de marathon en het SPI rijden. Jezelf een keer testen, hoe je ervoor staat met je conditie en techniek, was er dit seizoen niet bij. Jammer, maar hopelijk komen er weer betere tijden. Ondanks dit alles heb ik erg genoten van het seizoen, weer heel veel geleerd en hebben we er met onze trainingsgroep toch iets heel moois van gemaakt.

Dank je wel IJCE en IJssportcentrum dat we mochten blijven schaatsen. Iedereen een fijne zomer toegewenst en tot volgend seizoen.