KNSB TOP CUP 1 en Beneluxcup in Luxemburg

Verslag van Niels Konings - KNSB TOP CUP 1 (nationale competitie shorttrack voor junioren C en hoger) en de Beneluxcup in Luxemburg.

KNSB TOP CUP 1 - Leeuwarden

Ik heb me dit seizoen geplaatst voor een deelname aan de KNSB top cup, dit de KNSB cup voor junioren C en ouder. De wedstrijd begon 's ochtend in Leeuwarden in de Elfsteden hal om 8.30 uur. De wedstrijd begon met een warming-up relay van 3000 meter. Deze relay is willekeurig ingedeeld zodat je in een team zit met willekeurige mensen. De relay ging voorspoedig, ons team heeft de relay netjes uitgereden met een tijd van 4:54:264.

Voor de rest van de wedstrijd staat er alleen maar de 500 meter op de planning. Dit houdt in dat je voor de 500 meter een kwart-, halve- en de finale rijdt op de 500 meter. Voor de kwartfinale moest ik in de eerste rit rijden tegen vier tegenstanders. De start van mij ging erg goed, ik startte hard weg en reed na de eerste ronde een groot gat achter me. Na drie rondes werd het zwaarder en had ik mijn meeste energie al verbruikt, daardoor kon een andere rijder mij net voorbij komen en finishte ik tweede.

Omdat ik als tweede ben gefinisht mag ik door naar de volgende snelle rit welke ook een 500 meter is, dit zijn de halve finales. Ik startte de halve finale op startpositie drie, bijna buitenaan dus. Bij de start reed ik wederom weg van de rest, tot ronde drie weer aanbrak en ik niet meer doorversnelde. Bij ronde vier maakte ik een fout door de bocht erg ruim te rijden waardoor iedereen binnendoor kon inhalen en ik als vierde finishte.

Ik ben bij de kwartfinale tweede geworden en bij de halve finale vierde, dit betekent dat ik nu in de B-finale mag rijden tegen drie anderen. In de finale heb ik weer de derde startpositie. “Go to the start, ready, Go!” We zijn vertrokken en ik rijd wederom een sterke start. Ik rijd op positie één en lijk het deze keer beter vol te houden. TRING, het was de bel voor de laatste ronde, bij de op een na laatste bocht word ik ingehaald door een andere rijder en finisht net voor mij waardoor ik in de B finale als tweede over de finish komt.

Doordat ik in de B-finale tweede ben geëindigd, betekent dat dat ik in het totale klassement zesde sta van de E-divisie. Ik heb vandaag helaas op 5 duizendste seconden mijn PR niet kunnen verbeteren op de 500 meter. Ik heb een mooie wedstrijd gereden en ik ben zesde geworden in mijn divisie. Toen nog even kijken of we een handtekening van Suzanne Schulting konden regelen en dan weer snel door, want er stond nog een wedstrijd op mij te wachten.

BENELUXCUP - Luxemburg

De volgende wedstrijd voor mij was de Beneluxcup in Luxemburg, deze wedstrijd is een competitie voor shorttrackers uit: Zeeland, Brabant, Limburg, België en Luxemburg. Ik moest in Luxemburg zeven wedstrijden rijden; 3 x 500 meter, 3 x 1000 meter en 1x 3000 meter relay. De wedstrijddag begon ik in de eerste race al met een penalty waardoor ik halve finale moest rijden in een lage groep en daardoor ben ik ook uiteindelijk op de 13e plaats geëindigd op de 1000 meter.

Toen de 500 meter begon kreeg ik het weer voor elkaar een penalty te krijgen in de kwartfinale, waardoor ik in het eindklassement 14e stond en in het totale klassement van die dag ook 14e stond. De wedstrijden in Luxemburg zijn niet al te goed gegaan voor mij, maar volgende keer beter.

Niels Konings