Jubileumfeest j.l. 11 september

Zondagmiddag 11 september was het dan eindelijk zo ver. Konden we in november 2021 onze vijfenzeventigste verjaardag onmogelijk vieren, we hebben het nu wel recht gezet. En hoe. Bij stralend weer – dat was één dag eerder echt wel anders – hebben zo’n 150 leden en hun gezinsleden genoten van een prachtige middag op sportpark ‘Op Noord’. De jubileumgroep had het sportpark royaal opgevrolijkt met de bekende IJCE-banners en vlaggetjes.

Vanaf een uur of twaalf kwamen de eerste gasten door de poort. Voorzitter Jacqueline van Driel floot de eerste groep fietsers exact om 13 uur weg. Daarna volgden nog een stuk of vijf groepen fietsers. De wandelaars vertrokken een uurtje later. Iedereen had er veel zin in. Daardoor was het tussen 13.30 en 16 uur weliswaar behoorlijk rustig, maar niet minder gezellig. De nog aanwezige gasten genoten van het onderlinge weerzien of keken in het zonnetje naar de spellen van de jeugd op het middenterrein.

Bij terugkomst waren zowel de wandelaars als de fietsers erg enthousiast over de mooie routes. Als dan ook nog het zonnetje lekker schijnt en je kunt een natje en een droogje nuttigen terwijl je wat kunt chillen met je clubgenoten is het feest bijna compleet. Bijna, maar niet helemaal. Want een oude bekende, Thijs van ‘t Natuurijs, dook kort voor de opening van de BBQ opeens op. Voor velen een vertrouwd gezicht, maar daarom niet minder humoristisch. Voor anderen was Thijs een onbekend maar verrassend groot talent. Thijs had natuurlijk veel te vertellen over de lang vervlogen Elfstedentochten waar  kranten en zelfs konijnenvellen met of zonder staart een cruciale functie vervulden om kwetsbare lichaamsdelen boven het vriespunt te houden.

Bij de BBQ daarentegen liep de temperatuur bij de heerlijke gerechten juist hoog op.  Net voor de gerechten zwartgeblakerd zouden raken vertrok Thijs, getooid met ijsmuts en – jawel ze zijn er nog – een paar houten schaatsen om zijn nek. Hierna hebben alle gasten, de kinderen als eersten  genoten van een overheerlijke BBQ.

Tijdens de BBQ heeft Willem Maris namens de jubileumgroep het eerste exemplaar van het jubileumboek overhandigd aan de voorzitter van IJCE, Jacqueline van Driel. Jacqueline was aangenaam verrast door de fraaie vormgeving en de interessante inhoud van het jubileumboek. Hiervoor ontving de jubileumgroep haar complimenten en waardering.

Rond 19 uur moest er toch een einde gemaakt worden aan deze zeer geslaagde middag. Bij de uitgang kreeg iedereen een cadeautje mee, een speciale jubileumbidon. De leden die het jubileumboek al besteld hadden, namen daarook  het boek in ontvangst.

Veel gasten gaven de jubileumgroep bij vertrek een pluim voor het gevarieerde programma, de mooie routes en de goede organisatie van het geheel. Iedereen heeft het geweldig naar de zin gehad. De jubileumgroep deelt de complimenten graag met de crew van sportpark ‘Op Noord’. Ze hebben ons gastvrij ontvangen en alles was prima verzorgd.

de jubileumgroep,

Gosia van Aert, Paula van der Kaay, Willem Maris, Gerard van Oosten, Marianne Vincken en Henri de Vreede