Jeugd oefent massaal voor wedstrijden

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! En dat zagen we op 27 februari. Wat hebben we genoten van zoveel enthousiasme, talent en schaatsplezier. Met bijna 80 deelnemers was er een vol programma. De deelnemers varieerden van pupillen F tot junior A, en van beginnende schaatser tot de selectie. De jeugd werd goed begeleid door de trainers, hierdoor was het ook voor de minder ervaren en vaak jonge schaatsers een leuke kennismaking met het rijden van een wedstrijd. Want ja, wanneer ga je de baan op vanuit de inrijbaan, waar moet je dan staan en wanneer ‘zak je in’ en sta je stil voor de start? Gelukkig gaf ook de starter goede aanwijzingen aan de onervaren schaatsers.

Vanaf de pupillen C werd er ook een 500 meter gereden en daarmee was het voor sommige de eerste keer dat ze ‘een kruising’ moesten rijden. Ook hier stonden de trainers paraat om dit van tevoren uit te leggen en langs de baan te coachen. Uiteindelijk werd er toch nog een foutje gemaakt op de kruising, maar zoals de trainer reageerde: “Een verkeerde wissel overkomt de allergrootsten. Dat belooft nog wat voor de toekomst”.

Vanwege de coronamaatregelen werd er gewerkt met een minimale begeleiding. Dank aan onze vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben. Alle rijders gingen naar huis met een mooie deelnamemedaille ter herinnering aan een bijzonder schaatsseizoen. We hopen volgend seizoen weer echte wedstrijden te kunnen rijden, deze kinderen zijn er klaar voor!