Interclub Enschede

Op zaterdag 3 februari stond er weer een Interclub op het programma. Gelukkig was het dit keer ’s avonds, want lang opblijven is een stuk leuker dan vroeg opstaan.

Na alle schaatsen geslepen te hebben reden we rond 15 uur vol verwachting richting Enschede. De ijsbaan daar is namelijk de op één na snelste van Nederland en dus hoopten we allemaal op mooie tijden. 

In de auto bekeken we de startlijsten. De pupillen D&C reden een 100m en een 300m. Dat was wel even balen, want juist de 500m wilden we heel erg graag rijden. De pupillen B reden een 300m en een 500m en de pupillen A een 500m en een 1000m. Er deden in elke categorie veel echt snelle kinderen mee, maar we gingen voor pr’s en dan maakt dat niks uit.

Pia was er als eerste. Zij was voor de wedstrijd nog gaan bowlen en uit eten geweest. Carlijn, Casper, Ghita en Mats kwamen net na ons binnen en Sandy nam ons meteen mee naar onze kleedkamer om alle spullen weg te leggen. Vervolgens moesten we een extra rondje inlopen, omdat iedereen stijf was na de lange rit in de auto. 

Op het middenterrein werden door veel schaatsers allemaal oefeningen gedaan. Wij kozen ervoor om verder warm te worden door op de dikke matten en kussens die er lagen te spelen, veel leuker! Jake en Carlijn deden niet mee. Zij gebruikten lieven de fietsen die er stonden.

Na een kwartiertje spelen was het eindelijk zo ver en mochten we het ijs op. Sandy ging gelukkig mee om ons te helpen. Wat was het spannend! In elk blok zat iemand uit ons team die we aan konden moedigen en iedereen reed goed! In totaal werden er wel 99 PR’s gereden. Ook in ons team lukte het de meeste om op minstens 1 afstand sneller dan ooit te zijn.

Toen was het wachten op de uitslag… spannend, spannend!!! 

Carlijn was de eerste van ons team die het podium op mocht. Ze was op beide afstanden 3e geworden en werd ook 3e in het eindklassement van haar categorie, super knap! Na Carlijn mocht ook Jake het podium op om een medaille op te halen. Op de 500m had hij de 3e tijd gereden en op de 1000m de 2e. In het eindklassement werd Jake 3e, heel trots waren we op onze broer! Ook als team hadden we het goed gedaan en eindigden we op een mooie 7e plaats. Sandy mocht tenslotte voor iedereen die mee deed vaantjes ophalen die nu een mooi plekje op onze kamer hebben.

Moe maar voldaan stapten we rond 21 uur weer de auto in terug naar Brabant. We het erover eens dat dit één van de leukste wedstrijden ooit was!

Groetjes Quinn en Neill