IJCE Pupillenwedstrijd in Thialf, Heerenveen

Op Zondag 18 december, de dag na een succesvol IJCE Pupillentoernooi, hebben 12 IJCE-pupillen meegedaan aan een wedstrijd in het nieuwe Thialf stadion in Heerenveen onder begeleiding van hun coaches Yvonne Oostra en Leon Berden. Op het snelle ijs van Thialf hebben vorige week de toppers tijdens een World Cup aan de start gestaan en nu komen er onze IJCE pupillen in actie.

Om 14.45u was (bijna) iedereen in Heerenveen aangekomen. Na de koffie, thee en chocolademelk in het restaurant te hebben gekeurd, hebben we om 15u de schaatsen aan gedaan om even aan het ijs te wennen en de hal in ons op te nemen.

Na het inrijden nog een paar snelle bochten en uitrijden. Om 17u begint de wedstrijd. In de tussentijd hebben we ingelopen. Daar waar Meinte heeft gesproken met Kai Verbij (ja echt!) hebben de anderen kennis gemaakt en uitleg gekregen van de starter van deze avond. De start nog een keer oefenen en daarna het rekken/strekken in de warming-up hal waar ook Sjoerd de Vries en Kai Verbij aan het trainen waren.

Stipt om 17u begon de wedstrijd. Eerst reed iedereen een 100m. De een reed nog harder dan de ander! Daarna volgde de 500m en voor Ive de 300m. We hebben hele mooie ritten gezien. Er is hard gewerkt aan de techniek en dat is ook te zien aan de tijden. Want ook al rij je in Thialf, je moet nog altijd zelf (hard) schaatsen!

Zie hiervoor ook de uitslagen. Onze IJCE-toppers rijden zich mooi tussen de schaatsers die wekelijks op het Thialf rijden.

Leuke foto’s hiervan zijn te bewonderen in het fotoalbum, zie: fotoalbum pupillenwedstrijd Thialf.

Grote klasse voor Tom, Meinte, Niek, Thijs, Jens, Mikel, Aimar, Ive, Maud, Jill, Evi, Hylke! En natuurlijk dank aan de ouders voor het geweldige support en enthousiasme!

Wat was het super!

Yvonne Kuijpers-Oostra