IJCE naar KNSB-IJstijd! Winterspelen op zondag 2 februari

Op zondag 2 februari 2014, van 9.00 tot 14.00 uur vinden de KNSB-IJStijd! Winterspelen plaats in het Olympisch stadion te Amsterdam op een tijdelijk aangelegde 400 meter baan. De baan wordt aangelegd en onderhouden door Thialf en Ice-world. Meer hierover is te vinden op www.decoolstebaanvannederland.nl/.

De spelen zijn speciaal bedoeld voor jeugd van 10 tot 14 jaar. Het schaatsteam Eindhoven is inmiddels geselecteerd en hiervoor zijn er reeds twee trainingen gehouden op de 400 meter baan van ons IJssportcentrum. Zie bijgaande groepsfoto van het schaatsteam met de schaatsambassadeur Hugo van Oosterhout, en de beide trainers Annemarie de Vries en Stella Post. Hugo zal als vlaggendrager van het team Eindhoven meegaan naar Amsterdam en tevens deelnemen aan de wedstrijden.

De wedstrijden vinden plaats met de 21 andere IJStijd teams uit heel Nederland. Er zijn voor de schaatsteams vier onderdelen uit te voeren: 500meter, Estafette, Marathon en Ploegenachtervolging. Het ijshockeyteam Eindhoven gaat er de strijd aan met de andere 21 IJshockeyteams. Het team dat de meeste punten heeft verzameld over alle onderdelen met daarnaast punten voor sportiviteit en respect, outfit en supporters inbreng is winnaar van de IJStijd Winterspelen. Wij hopen natuurlijk dat dat team Eindhoven zal zijn!

IJCE’ers die in de gelegenheid zijn om als supporter deel te nemen kunnen bij Annemarie de Vries meer informatie hierover krijgen. De toegangsprijs inclusief consumptie bedraagt € 2,50. Er zijn speciale caps en andere attributen met het logo van de gemeente Eindhoven voor hen beschikbaar.

We wensen alle IJCE deelnemers: Yanninck Machiels, Victor van Oosterhout, Willem Groot Dengerink, Lodewijk van Duuren, Bruno Molin, Shirley Arts, Maud Beusen, Evi de Laat, Marleen de Boer, Elise Wolf en schaatsambassadeur Hugo van Oosterhout en het ijshockeyteam van Eindhoven heel veel succes bij de IJStijd Winterspelen!!