Gezocht: Vrijwilligers voor financieel/administratieve taken

Jan van Maasakkers voert de taken van penningmeester op dit moment ad interim uit tot een overdracht kan plaatsvinden aan een nieuwe kandidaat. Ook Riet Willems gaat, na vele jaren inzet, haar taken voor de financiële administratie beëindigen. Daarom hebben we gekeken hoe we tot een nieuwe invulling van het penningmeesterschap en bijbehorende werkzaamheden kunnen komen. Om de verschillende onderdelen overzichtelijk en, in tijdsbelasting, uitvoerbaar te houden, hebben we de werkzaamheden verdeeld in een vijftal blokken. Bij elk van deze blokken willen we twee vrijwilligers inzetten. Hiermee is de tijdsbelasting beheersbaar en is er onderlinge vervanging als dit nodig is.

We zijn verheugd dat zich inmiddels een aantal kandidaten beschikbaar heeft gesteld voor de invulling van de diverse werkzaamheden. Maar we zijn nog niet compleet en zoeken dus nog vrijwilligers. Het gaat om de volgende blokken van financiële en administratieve taken.

  1. Penningmeester, Boekhouding en Financieel Archief
    Michel Koolen is kandidaat Penningmeester en zal deel uit gaan maken van het bestuur;
    Rien de Beer gaat de boekhouding verzorgen.
  2. Ledenadministratie
    Vacature: gezocht wordt naar iemand die deze taak op zich wil nemen, en zich het ledenadministratiesysteem (Poldersoft) eigen wil maken.
  3. Administratie Technische Zaken
    Het gaat hierbij om werkzaamheden rond de trainersvergoedingen, licenties, kosten van trainingskampen, de opleidingsploeg, shorttrack, beheer van kleding en materialen e.d.
    Michael Boon is beschikbaar voor een deel van deze werkzaamheden;
    Lesley de Putter verzorgt de licenties en abonnementen;
    Vacature voor iemand die, in overleg met Michael, het andere deel van bovengenoemde taken op zich wil nemen.
  4. Administratie Activiteiten / PR & Communicatie
    Hierbij gaat het om de financiën rond activiteiten als de Nacht van Eindhoven, Kledingverhuur, Schaatsverhuur, Basisscholenprestatierit, SPI, Materiaalbeheer, Toertochten, Carnaval, Sinterklaas e.d. Daarnaast de uitgaven voor de Baankrabbels, nieuwsbrieven en andere PR & Communicatie activiteiten.
    Twee vacatures om deze werkzaamheden, in overleg met de personen en commissies die deze activiteiten organiseren, uit te voeren.
  5. Organisatorische taken IJssportcentrum
    Twee vacatures voor de dagelijkse contacten met de ijsbaan en het Schaetshuys, het regelen van EHBO, toegangscontrole e.d.

We hopen het team dat de, voor het goed functioneren van IJCE, zo belangrijke financiële en administratieve werkzaamheden wil uitvoeren, zo snel mogelijk compleet te hebben. Daarom vragen we jullie na te denken over kandidaten uit de kring van leden, ouders en andere betrokkenen. Heb je interesse of weet je iemand die mogelijk belangstelling heeft of wil je meer informatie over de werkzaamheden? Neem dan contact op met voorzitter@ijce.nl.

Alvast dank voor jullie medewerking.

Met vriendelijke groet,

Gerard van Oosten, voorzitter