De toekomst van onze ijsbaan

We zijn inmiddels weer wat verder in het ‘dossier’ van de ijsbaan. Ja, zo heet dat in kringen van het stadhuis. Wat is er zoal gebeurd sedert mijn laatste bericht in de voorlaatste nieuwsbrief?

Wethouder Van Kaathoven heeft met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad gesproken over concrete maatregelen om het tekort op de ijsbaan van ca. € 1,2mln met € 0,5mln terug te dringen. Op 14 januari jl. heeft de wethouder met het kernteam ijssportverenigingen gesproken over de mogelijkheden om de exploitatie van de ijsbaan niet langer als een gemeentelijke taak uit te voeren maar deze taak uit te besteden aan een particulier bedrijf of aan een stichting zonder winstoogmerk. In dit gesprek tekende zich een voorkeur af voor uitbesteding van de exploitatie aan een particulier bedrijf waarbij de gemeente wel eigenaar blijft van het complex. Hiermee is niet gezegd dat een stichting helemaal van de baan is. Nee, zowel gemeente als kernteam zien het nut in van samenwerking tussen de ijssportverenigingen in een stichting. Deze stichting zal het platform van de gebruikers zijn dat met de beoogde particuliere exploitant afspraken maakt over allerlei zaken die met het gebruik van het ijs te maken hebben. Daarbij gaat het niet alleen om het rooster van de ijshuur, maar ook om het organiseren van evenementen, het gebruik van horecafaciliteiten e.d. Het gesprek met de wethouder had een open en constructief karakter.

Voordat de gemeente dit uitbestedingstraject in gang gaat zetten moet de gemeenteraad hiertoe het licht op groen zetten. Volgens de laatste planning zal de gemeenteraad dit agenderen voor de raadsvergadering in maart a.s.

Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan contact op met onze vicevoorzitter Willem Maris (vicevoorzitter@ijce.nl)

Willem Maris, vicevoorzitter