COMBI-wedstrijd jeugd was een groot succes

De eerste super-allrounders van IJCE

Zaterdagochtend 28 februari was de eerste combi-wedstrijd van IJCE. Het was een groot succes. Met 28 deelnemers startte de wedstrijd ’s ochtends om 7.30 uur met de eerste shorttrack heat. Het was in alle categorieën (shorttrack, langebaan en massastart) een spannende wedstrijd. En daardoor ook een spannend eindklassement.

Bij de meisjes C is Maud Beusen 3e geworden en was er een gedeelde 1e plek voor Sophie van Oosterhout en Marie–Jeanne van Wonderen. Bij de jongens B is Kerijn Willemse 3e geworden met een klein verschil op 2e plek Erik Vullers en duidelijk 1e is Jens Klootwijk geworden.

Bij de meisje B was er maar een deelnemer, maar wel terechte 1e plek voor Sascha ten Berge. Bij de jongens was het wel een hele spannende wedstrijd, doordat 1e plaats Freek van der Weij viel bij de shorttrack waardoor hij van de 1e naar de laatste plaats ging. 3e is Pieter van Wonderen geworden en 2e Willem de Groot Degerink.

Ook bij de meisjes A was er maar 1 deelnemer, Naomi Swagten, zij is ook terecht 1e geworden. Bij de jongens A was het een echte strijd tussen Hugo van Oosterhout en Wouter ten Ham. Hugo won nipt de shorttrack heat terwijl Wouter de 500m won, hierdoor kwam het aan op de marathon, die Hugo uiteindelijk won. Hugo werd hierdoor 1e, Wouter 2e en 3e is Diederik van Duuren geworden.

Uiteindelijk was het een geweldige wedstrijd voor iedereen en heeft iedereen heel veel plezier gehad, zowel de kinderen als de ouders die de kinderen zagen super goed zagen schaatsen.

Eveline