Clubkampioenschappen shorttrack 2022

Vrijdag 24 juni was de laatste keer deze zomer dat we op het ijs konden staan.
Dat was ook de avond dat we de clubkampioenschappen gehouden hebben.

De junioren E en F reden de heats over 222 meter. Sep en Henri reden in hun rit voorop. Daarachter was het wel een strijd. Wie zou er als tweede of derde over de finish komen? Laurens en Mathijs E. waren erg aan elkaar gewaagd. Ook Moos en Sigrid konden bij elkaar in de buurt blijven. Bij de halve en B-finale mochten Aagje, Saar en Ghita tegen elkaar strijden. Bij de halve finale reed Ghita lange tijd voorop, maar door een val kon Saar haar nog net inhalen. Eigenlijk had Aagje een penalty moeten krijgen voor binnen de blokken rijden, maar de scheidsrechters hebben haar slechts een waarschuwing gegeven.  Bij de B-finale over 333 m. heeft ze heel de tijd om de blokken heen gereden en zelfs pootje over geprobeerd. Wie van deze drie meiden zou er gaan winnen? Gelukkig was iedereen blijven staan en hoefde er geen penalty’s uitgedeeld te worden. Saar kwam net voor Ghita over de finishlijn. In de einduitslag was Aagje vierde, Ghita derde, Saar tweede en Sigrid stond op de eerste plaats. Zij mocht immers de A-finale rijden.

Bij de jongens E en F was het erg spannend. Sep, Henri, Laurens en Mathijs E. reden erg dicht bij elkaar. Moos en Sigrid konden dat startgeweld nog niet bij houden. In de laatste ronde van de halve finale kwam Henri ten val, dus in de finale was hij extra voorzichtig. Sep haalde hem in en zelfs op de finishlijn was het voor de beide jongens niet duidelijk wie er gewonnen had. Gelukkig hadden we een viertal deskundigen (bedankt lieve papa’s en mama’s!) die heel goed in de gaten hielden wie er als eerste over de finishlijn kwam en dat was Sep. Henri was tweede geworden. Laurens en Mathijs E. reden vlak daarachter hun eigen wedstrijd waarbij Laurens op de derde plek is geëindigd en Mathijs op de vierde plek. Moos is vijfde geworden.

De junioren C en D reden de heats en halve finale over 333 m. en de finale over 500 m. Bij de meisjes was het niet zo spannend, want Emma shorttrackt al vele jaren en voor Sophie was dit het eerste seizoen dat ze meedoet aan de shorttrack trainingen. Dat Emma eerste werd en Sophie tweede was dus geen verrassing. Bij de jongens was het wel erg spannend. Wouter. Niels, Simen en Emma reden dicht bij elkaar en hebben elkaar meerdere keren ingehaald. Wouter liet de kaas niet van z’n brood eten en reed glorieus alle ronden vooraan. Er zal in de herfst nog wel geoefend moeten worden op het inhalen volgens de reglementen, want dat ging nog niet altijd goed. In de halve finale kwam Niels nog ten val, maar in de finale bleef hij staan en kwam hij als tweede over de finishlijn. Simen werd derde. In de achterhoede streden Luc en Bram voor de vierde en vijfde plek. Omdat Matthijs M. in de heats ten val was gekomen, mocht hij niet in de A-finale starten, maar streed hij met zijn broertje Thomas en Sophie in de B-finale. Thomas en Sophie waren erg aan elkaar gewaagd en hebben elkaar regelmatig ingehaald, maar Matthijs reed ver voor hen uit en werd zesde. Thomas is zevende geworden.

Bij de Junioren A, B en Neo-senioren  (BAN) waren nog maar drie deelnemers over vanwege de vele afmeldingen. Nadat zij de heats en de halve finale gereden hadden (Jens 1, Marleen 2, Juultje 3) werden ze samengevoegd met de senioren. Hierdoor werden de races veel spannender!

Bavo heeft deze zomer iedereen training gegeven, maar als trainer reed hij iedereen er nog uit. Tim  en Jens waren erg aan elkaar gewaagd en doordat Jens bij de start achter Tim lag, was het dan ook erg lastig voor hem om Tim in te halen. Ondanks vele pogingen lukte het hem net niet. Casper en Marleen vochten daarachter een duel uit. Ook zij waren goed aan elkaar gewaagd waarbij Marleen net voor Casper over de finish kwam.

In de B-finale reden de dames senioren hun eigen strijd om de podium plekken. Bij de start lag Imke voor op Naomi. Tijdens de 7 ronden durende wedstrijd heeft Naomi vele inhaalpogingen gedaan. Imke hield de bocht dicht waardoor Naomi gedwongen werd om buitenom in te halen. Dat kost extra tijd en kracht. Voornamelijk omdat niet alleen Imke ingehaald moest worden, maar ook de achterblijvers Katrien en Juultje is het Naomi net niet gelukt. Ondertussen bleven Alie en Eveline steeds in de buurt, maar ze konden de aansluiting met Naomi en Imke net niet maken. Alie is derde geworden en Eveline kwam als vierde over de finishlijn.

De avond is afgesloten met een relay en de prijsuitreiking natuurlijk. Onze nieuwe voorzitter Jacqueline heeft de prijzen uitgereikt. Hieronder staat de einduitslag en [hier] kun je alle foto’s bekijken van deze gezellige en sportieve avond.

Einduitslag

Junioren EF

 1. Sigrid & Sep
 2. Saar & Henri
 3. Ghita & Laurens
 4. Aagje & Mathijs E.
 5. Moos

Junioren CD

 1. Emma & Wouter
 2. Sophie & Niels
 3. Simen
 4. Luc
 5. Bram
 6. Matthijs M.
 7. Thomas

Junioren AB & Neo-Senioren

 1. Marleen & Jens
 2. Juultje

Senioren & Masters

 1. Imke & Bavo
 2. Naomi & Tim
 3. Alie & Casper
 4. Eveline
 5. Katrien