Clubkampioenen shorttrack zijn bekend

Na een jaar waarin het steeds onzeker was of er überhaupt geschaatst kon worden… Was het op de laatste dag van seizoen 2020-2021 mogelijk om de clubkampioenschappen shorttrack te houden. Iedereen heeft een heat, finale, superfinale en relay kunnen rijden.

Fanatiek begonnen de Junior CDEF aan hun wedstrijden. Eerst twee keer een 333m. en dan een 500m. voor de EF-Junioren en een 777m. voor de CD-Junioren.  Vanwege valpartijen en snelle inhaalacties was het podium toch een verrassing. Iedereen dacht namelijk dat Wouter er met de winst vandoor zou gaan, maar helaas ging hij onderuit waardoor Niels op het hoogste treetje mocht staan. Bij de jongste categorie was het snelheidsverschil erg groot. Sommigen konden pas voor het eerste jaar pootje over, terwijl anderen doorgestroomd waren naar de gevorderden. Bij de relay was dat geen probleem meer, iedereen werd afgeduwd en aangemoedigd. Er stonden vier teams op het ijs die lieten zien hoe goed ze kunnen samenwerken!

Bij de Junior AB-NEO was er een hevige strijd tussen Theys, Jens en Meinte. Theys lag lange tijd voorop, maar bij de heats werd hij op de streep voorbij gereden door Jens. In de finale wilde hij dat niet op zich laten zitten, dus ging extra snel van start. Elke bocht werd uitverdedigd, maar helaas moest hij dit bekopen en ging onderuit waardoor Theys slechts 5e was geworden. Kerijn zag zijn kans schoon, haalde Jasper in en belande onverwachts toch op het podium.

Ook bij de senioren was er een strijd. Niet zozeer om de podiumplaatsen, maar tussen Stef en Imke. Bij de start lag Stef net voor, dat liet Imke niet op haar zitten. In de tweede bocht haalde ze Stef binnendoor in. De scheidsrechter Daan moest even van zich laten horen, maar gelukkig geen penalty.

Ook zij hebben de clubkampioenschappen en het seizoen 2020-2021 afgesloten met de relay. De jeugd hielp mee door de rondeborden te bedienen. Hoe het kan weten we niet, maar door twee ronden te schaatsen vlogen er wel 7 ronden van het rondebord af 😊. Toen moesten we vliegensvlug de kussens van de baan halen, want de ijshockeyers stonden al klaar.

De clubkampioenschappen shorttrack waren een gezellige afsluiting van een bijzonder jaar. Kijk hier voor de foto's.

Uitslag clubkampioenschappen shorttrack 2021
Junior EF: Junior CD: Junior AB-NEO: Senior:
1e: Jitske & Henri 1e: Elise & Niels 1e: Senne & Jens 1e: Imke & Erwin
2e: Saar & Sep 2e: Simen 2e: Naomi & Meinte 2e: Michelle & Casper
3e: Matthijs 3e: Jurre 3e: Eveline & Kerijn 3e: Alie & Stef
4e: Thomas 4e: Wouter 4e: Jasper 4e: Jolanda & Tim
5e: Timo 5e Mathijs. 5e: Theys 5e: Petra & Tom
6e: Fedde   6e: Jip