Basisschool Schaatsfestijn wint Eindhovense Sportaward 2022

Maandag 23 januari vond de feestelijke uitreiking plaats van de Eindhovense Sportaward 2022 in de Paterskerk van DomusDela aan de Kanaalstraat in Eindhoven.

Het IJCE bestuur had het Basisschool Schaatsfestijn (BSF) hiervoor aangemeld in de categorie “beste sportinitiatief van Eindhoven met een bijzondere maatschappelijke bijdrage aan Eindhoven”. Het Schaatsfestijn bleef uiteindelijk over bij de 3 genomineerden voor deze awards. Willem Ballemans (IJCE bestuur) en Peter Henning (BSF) waren bij de uitreiking aanwezig. Tot op het podium bleef het spannend, maar uiteindelijk ging het Basisschool Schaatsfestijn er met de hoofdprijs vandoor, een geldbedrag van € 1.500,--. Een bijzonder moment en een bekroning op het werk van het BSF team. Volgens de jury viel deze prijs ook mooi samen met het 50 jarig bestaan van het BSF en het 75 jarig bestaan van IJCE.

Het was een hele mooie feestelijke avond met entertainment in de vorm van muziek,  dansgroepen, rhönrad-turnen en stadsdichters op het voormalige altaar. De kerk zat ditmaal in het middenschip eindelijk weer eens tot de nok toe vol.

Wij weten niet of dit van invloed was, maar in de vakjury die uiteindelijk de prijswinnaars bekend maakten, zat o.a. topschaatsster Annamarie Thomas. Annamarie kent het Schaatsfestijn, in 2015 loste zij het startschot en schaatste daarna enthousiast met de kinderen mee.

Natuurlijk hebben wij deze prijs ook te danken aan de vele vrijwilligers die elk jaar weer spontaan op het BSF aanwezig zijn. Ook aan het team van het IJssportcentrum en onze sponsors die dit allemaal mogelijk maakten, hebben wij deze prijs te danken.

Op naar het volgende Basisschool Schaatsfestijn!!! 

Namens het BSF,
Peter Henning.