50e Basisschool Schaatsfestijn - 11 november - vrijwilligers

Jubileumeditie 11 november 2022
Het Basisschool Schaatsfestijn BSF is vanaf 1970 (toen nog Basisscholen Prestatieritten) ieder jaar georganiseerd door IJsclub Eindhoven. Ons jubileum hadden wij al in 2020 willen vieren, maar corona verhinderde dat helaas. In 2021 werd het BSF opnieuw afgelast wegens corona, maar eindelijk is het dan zover; dit jaar op vrijdag 11 november barsten wij voor de 50e keer dan echt los en maken er een spetterende jubileumeditie van. Alle deelnemende kinderen en alle vrijwilligers op die avond ontvangen een speciale jubileummedaille. Een leuk item voor de prijzenkast, in de kerstboom of boven je bed. Maar de kinderen zullen toch ook echt moeten schaatsen voor deze mooie jubileummedaille.

Wat is het BSF? 
Het BSF  is een schaatshappening voor alle basisschoolkinderen uit Eindhoven en omgeving. Hier doen elk jaar ca. 1200 kinderen aan mee. Deze stoere schaatsertjes nemen allemaal hun supporterende ouders, grootouders en andere familieleden mee naar de ijsbaan. Onze ijs-tempel is dan met ca. 3000 mensen bomvol. Onze speaker heeft moeite om boven het trotse en enthousiaste publiek uit te komen. Na afloop nemen alle deelnemende kinderen een speciale jubileummedaille mee naar huis.

Twee ritten
De allerkleinsten beginnen om 18.00 uur en schaatsen 20 minuten. De andere kids starten om 19.00 uur en schaatsen 40 minuten. Het is geen wedstrijd, het gaat niet om snelheid, het gaat enkel om het plezier op het ijs en dat is ieder jaar te zien aan de spontane lach van oor tot oor op hun snoetjes.
Van het startschot maken wij een mooi moment om alle kinderen veel succes toe te wensen.

Demonstraties
In de pauze tussen de twee ritten geven de IJCE-langebaanschaatsers een demonstratie. Met deze demonstraties en de beide schaatsritten hoopt IJsclub Eindhoven nieuwe leden te werven. 

Meer BSF info vind je hier

Oproep vrijwilligers
Om alles in goede banen te leiden langs de ijsbaan en de kinderen te helpen op het ijs, hebben wij op vrijdag 11 november veel vrijwilligers nodig vanaf 16.00, 16.30, 16.45 en 17.15 uur tot 20 00 uur.
Vooral de IJCE-jeugd wordt opgeroepen zich te melden voor hulp op het ijs vanaf 17.15 uur.
Als je ons wilt helpen, stuur dan een mailtje naar peterhenning@upcmail.nl .

Namens de organisatie,
Peter Henning