12e schaatsnacht van Eindhoven

Hij komt eraan: de 12e schaatsnacht van Eindhoven op 27 december 2022

De 12e schaatsnacht zou georganiseerd worden in 2020. We weten allemaal hoe dat toen ging: lockdown!. Vorig jaar hadden we goede hoop dat het wel kon, maar helaas we mochten wel schaatsen maar evenementen organiseren, ho maar! Dat zat er niet in. Het moet er nu dus maar van komen. De temperaturen beginnen (eindelijk) te zakken maar bij ons organisatieteam begint de temperatuur op te lopen: zou het echt kunnen dit jaar? Als het aan ons ligt: zeker!

De schaatsbaan is gereserveerd, de voorbereidingen zijn in volle gang dus zet de datum alvast met HELE GROTE letters in je agenda: dinsdag 27 december gaan we los: vanaf 17.30 is de ijsbaan er voor iedereen die mee wil doen met de grootste toertocht van Nederland op kunstijs. De eerste start is om 17:30 (en wees gerust: ook op een later tijdstip kun je starten) En dan…..tot 1.30 uur ’s nachts heb je de tijd om je eigen doel te halen. Voor de één is dat de ultieme uitdaging: de 200 km, voor de ander is juist 25 km een flinke uitdaging. Leg de lat waar je dat zelf wilt. Er is voor ieder wat wils: 25, 50, 75, 100, 150 en ja dus ook 200 km is mogelijk. Aan de finish ligt dan de enige echte, unieke medaille van de 12e Schaatsnacht van Eindhoven op je te wachten. Maar daar moet je dus wel eerst wat voor doen.

Naast dit mooie nieuws toch ook een minpuntje. Je raadt het vast al: met de inschrijfgelden van enkele jaren geleden redden we het niet meer. Deelname kost € 19,50 bij voor-inschrijving en € 26,- bij inschrijving op 27 december. Maar er zijn enkele kortingsregelingen: lid van Ijce betekent een korting van € 2,50, jonger dan 18 jaar is ook een korting van € 2,50, en heb je een eigen transponder dan bespaar je ook € 2,50. En die kortingen mag je stapelen: jonger dan 18, lid van Ijce en een eigen transponder en je schrijft je op tijd in: dan kost deelname € 12,-.

We hopen dat deze verhoging geen belemmering is om mee te doen. Je krijgt er ook wat voor terug: een gezellige, uitdagende toertocht, inclusief een drankje en uiteraard de onvervangbare, onvergetelijke en unieke medaille.

Hou de website www.schaatsnachtvaneindhoven.nl in de gaten om te weten wanneer je van start kunt. Maar: vol is vol. Hoe mooi en ruim onze schaatsbaan ook is: we willen ook dat iedereen veilig kan schaatsen en dus is er een maximum aan schaatsers die tegelijk op de baan mogen. Zodra een groep vol is, stopt de inschrijving voor de desbetreffende groep. Er zijn meerdere startmomenten dus als de ene groep vol is: kijk naar een ander tijdstip om te starten.

We zien je graag op 27 december!!!

De commissie Schaatsnacht EIndhoven