Jeugdmarathon 2 en Marathon

Datum

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd jeugdmarathon in Eindhoven. Hier reden een aantal pupillen voor de winst. Maar waarom rijden zij marathonwedstrijden? Wat is daar nou leuk aan? We vragen het de twee winnende pupillen:

“Ik begon met marathon om eens te kijken of ik het wat vond, toen vond ik het zo leuk dat ik het vaker wou doen. Wat het leuk maakt is dat je ook tegen elkaar en met elkaar kan rijden. En het is tactischer dan langebaan omdat je ook misschien op enig moment wil proberen te demarreren. En je moet goed opletten of er niet andere mensen proberen weg te rijden.”

“Marathon rijden is zo leuk omdat je lekker veel rondjes kan rijden. Je rijdt met veel in een baan waardoor je ook beter op je hoede moet zijn. Er wordt ook een spelletje gespeeld om je tegenstander moe te maken en als één iemand vertrekt gaat het los, want dan gaat het hele peloton in een keer versnellen!”

Oftewel hun advies: “Ga allemaal marathons rijden!”

De volgende jeugdmarathon is op 3 december a.s. Je hebt hiervoor een KNSB wedstrijdlicentie nodig, waarbij je de discipline ‘marathon’ moet toevoegen in Mijn KNSB. Voor 1 enkele keer rijden mag je bijschrijven, dat kost 2 euro voor pupillen en 8 euro voor junior C. Heb je al een baankaart, een wedstrijdabonnement? Dan kosten marathonwedstrijden niets extra’s. We zien je graag op 3 december!

Locatie
IJssportcentrum Eindhoven, Antoon Coolenlaan3, 5644 RX, Eindhoven