Clubkampioenschappen langebaan 2023

Datum

Op zaterdag 14 januari en zondag 15 januari 2023 rijden we de clubkampioenschap lange baan.

De clubkampioenschappen langebaan zijn voor alle leden, ongeacht leeftijd of schaatsniveau. Meedoen is belangrijker dan winnen. 

Vorig jaar hebben we vanwege de grote belangstelling enkele afstanden moeten schrappen (waaronder de 1500m voor de recreanten), wat de vraag opriep wat het doel is van de clubkampioenschappen. Het bestuur heeft een duidelijke voorkeur uitgesproken voor een CK 'voor alle leden'. Een CK moet veel leden op de been brengen en moet één van de topevenementen van IJCE zijn.

Dit jaar rijdt iedereen daarom twee afstanden. Daarmee verwachten we ruimte te hebben voor iedereen die mee wil doen. De zaterdagavond is helemaal voor de jeugd, dan rijden de pupillen en de junioren. Op zondagavond rijden de (neo-)senioren en masters een 500m en een 1000m.

Klassementen Inschrijven Aangemelde deelnemers

De wedstrijden in 2023 worden gereden volgens het volgende schema, per categorie (Jongens en Meisjes apart) zijn er prijzen voor de nrs 1,2 en 3. Bij een voldoende aantal inschrijvingen worden de categoriën bij de (neo)senioren en masters verder uitgesplitst.

Categorie Afstanden Wedstrijddag
Pupillen F (J en M) 100 100 Zaterdag 14 januari
Pupillen E (J en M) 100 300 Zaterdag 14 januari
Pupillen D en C (J en M) 300 500 Zaterdag 14 januari
Pupillen B en A (J en M) 500 700 Zaterdag 14 januari
Junioren A, B, C (J en M) 500 1000 Zaterdag 14 januari
(Neo)senioren en masters Dames 500 1000 Zondag 15 januari
(Neo)senioren en masters Heren 500 1000 Zondag 15 januari

Clubkampioenschappen: informatie voor ouders en pupillen (NL)

Club championships: information for parents and pupils (UK)

Prijsuitreiking

De prijzen voor de pupillen (beker voor winnaar, medailles voor de nrs 2 en 3) zullen op zaterdag uitgereikt worden, op een tijdstip ergens halverwege de avond. De overige prijzen (medailles voor de nrs 1,2,3) worden aan het eind van de wedstrijden op zaterdag (jeugd) en zondag (volwassenen) uitgereikt.

Overige informatie

De komende weken worden het regelement en de webpagina herzien. Via de baankrabbels houden we jullie op de hoogte.
Om de clubkampioenschappen tot een succes te maken zijn veel vrijwilligers nodig, bijvoorbeeld voor jurytaken (ook mensen zonder ervaring zijn welkom!) en om de avond gezellig aan te kleden. Wil je op een van beide avonden een bijdrage leveren of heb je vragen/ideeën, laat het weten via wedstrijdcommissie@ijce.nl of meld je bij een van de leden van de wedstrijdcommissie. Als je een supporter meebrengt.... die kan als klokker (geen ervaring nodig) ons ontzettend uit de brand hebben en heeft dan prima zicht op de wedstrijd.

 

Locatie
IJssportcentrum Eindhoven, Antoon Coolenlaan3, 5644 RX, Eindhoven