Alle corona-info op een rijtje

English version:

In het seizoen 2021-2022 hebben ook wij als IJCE-leden te maken met allerlei maatregelen om de grootschalige verspreiding van het coronavirus te voorkomen bij het beoefenen van ons sport. Op deze pagina vind je alle informatie die relevant is voor jou en/of je kind als lid van IJCE. De informatie wordt regematig bijgewerkt dus kom af en toe terug op deze pagina voor het laatste nieuws. 

Update: 26 november 2021: niet schaatsen na 17.00 uur de komende 3 weken

In de nieuwste corona-beperkingen van de overheid is amateursport na 17:00 uur niet toegestaan. Buiten het ijs zijn mondkapjes en anderhalve-meterafstand houden verplicht. Deze maatregelen gelden in elk geval de komende drie weken.

Voor IJCE betekent dit de volgende afgelastingen tot en met 19 december:

  • Geen langebaantrainingen en geen vrij schaatsen op maandagavond
  • Geen shorttracktrainingen op vrijdagavond
  • Geen (gewestelijke) trainingen op dinsdagavond en donderdagavond

Wat gaat nog wel door:

  • Trainingen op zaterdagochtend en zondagochtend 1e uur
  • Trainingen en vrij schaatsen op zondagochtend 2e uur

Deze maatregelen duren in ieder geval tot 19 december. Zodra bekend is welke corona-maatregelen gaan gelden na 19 december en wat die betekenen voor IJCE, zal er over worden gecommuniceerd via de website van IJCE.

Update: 7 november 2021: QR-code beleid IJssportcentrum

Een antwoord op bijna alle vragen rondom schaatsen en corona vind je op de overzichtelijke site "Schaatsen & corona" van de KSNB. Hier vind je in de diverse Q&A secties informatie over trainen, wedstrijdrijden en activiteiten voor sporters, ouders, trainers en het verenigingkader. Dit overzicht wordt ook regelmatig bijgewerkt.

 

We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij het controleren van de corona toegangsbewijzen. Wil je een helpende hand bieden? Geef je dan hier op:

Ik help mee

Daarnaast hebben we zelf een overzicht gemaakt van de meest voorkomende vragen en antwoorden die betrekking hebben op IJCE en de door ons gebruikte sportaccommodaties: het IJssportcentrum en OpNoord:

Kunnen we wel sporten met de huidige regels?

Ja dat kan, maar alleen als we samen ervoor zorgen dat het veilig kan. Het IJssportcentrum is aangewezen als binnensportlocatie. Dat betekent dat leden en/of begeleiders van 18 jaar en ouder in het bezit moeten zijn van een geldig corona toegangsbewijs (CTB, QR-code). Bij de ingang van het IJssportcentrum wordt hierop gecontroleerd. Zonder geldig CTB kan er geen toegang verleend worden. Vanaf 24 november moeten we (buiten het ijs) ook weer 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Ik of mijn kind zijn niet helemaal lekker. Betekent dat sporten of thuisblijven?
Dat hangt van een aantal dingen af. Om je te helpen hebben we een beslisboom gemaakt. Als je de vragen van deze boom beantwoordt, dan krijg je vanzelf een antwoord op de vraag of jij of je kind kan komen sporten:
Thuisblijven of schaatsen
Wie is er verantwoordelijk voor de naleving van de regels?

Het IJssportcentrum stelt dat de verenigingen zelf verantwoordelijk zijn voor het controleren van de corona toegangsbewijzen. Wij zijn het hier niet mee eens en hebben protest aangetekend. In afwachting van de reactie hierop hebben we besloten de toegangscontrole toch zelf uit te voeren om te voorkomen dat ons de toegang wordt ontzegd door het IJssportcentrum en niemand van onze verengiging meer kan schaatsen. We vragen hiervoor jullie begrip. Werk dus allemaal mee aan een vlotte en aangename afwikkeling van deze controle. Zo houden we schaatsen veilig en gezellig.

Ik heb nog een vraag. Waar kan ik die stellen?
Als je het antwoord op je vraag niet hebt gevonden, neem dan contact op met het bestuur via het contactformulier. We zullen dan proberen om zo snel en duidelijk mogelijk antwoord te geven.