Alle corona-info op een rijtje

English version:

In het seizoen 2021-2022 hebben ook wij als IJCE-leden te maken met allerlei maatregelen om de grootschalige verspreiding van het coronavirus te voorkomen bij het beoefenen van ons sport. Op deze pagina vind je alle informatie die relevant is voor jou en/of je kind als lid van IJCE. De informatie wordt regelmatig bijgewerkt dus kom af en toe terug op deze pagina voor het laatste nieuws. 

Update 16 januari 2022: Schaatstijden aangepast na versoepelingen 14 januari

Met de huidige corona-beperkingen van de overheid is amateursport beperkt toegestaan.  Voor IJCE betekent dit de volgende wijzigingen op het normale programma, met ingang van 16 januari tot nader bericht:

Afgelastingen:

  • Geen wedstrijden met verenigingen van andere ijsbanen.

De (trainings)wedstrijden op eigen baan zullen dus weer gewoon plaatsvinden.

Schaatstijden:

Normale trainingstijden met uitzondering van:

  • Zondagochtend: een kwartier vroeger dan normaal, dus langebaantraining van 7.15 uur tot 8.15 uur, en vrij schaatsen van 8.30 uur tot 9.30 uur.

De alternatieve trainingsuren op woensdag- en donderdagochtend komen hiermee te vervallen.

Een antwoord op bijna alle vragen rondom schaatsen en corona vind je op de overzichtelijke site "Schaatsen & corona" van de KSNB. Hier vind je in de diverse Q&A secties informatie over trainen, wedstrijdrijden en activiteiten voor sporters, ouders, trainers en het verenigingskader. Dit overzicht wordt ook regelmatig bijgewerkt.

We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij het controleren van de corona toegangsbewijzen. Wil je een helpende hand bieden? Geef je dan hier op:

Ik help mee

Daarnaast hebben we zelf een overzicht gemaakt van de meest voorkomende vragen en antwoorden die betrekking hebben op IJCE en de door ons gebruikte sportaccommodaties: het IJssportcentrum en OpNoord:

Kunnen we wel sporten met de huidige regels?

Ja dat kan, maar alleen als we samen ervoor zorgen dat het veilig kan. Toegang tot het IJssportcentrum voor leden en/of begeleiders van 18 jaar en ouder is alleen mogelijk voor personen in het bezit van een geldig corona toegangsbewijs (CTB, QR-code). Bij de ingang van het IJssportcentrum wordt hierop gecontroleerd. Zonder geldig CTB is er geen toegang. Verder geldt dat we (buiten het ijs) 1,5 meter afstand van elkaar houden en zijn mondkapjes verplicht. Tot 14 januari rijden we op het ijs met maximaal 2 personen in een groep, dus geen treintjes!

Ik of mijn kind zijn niet helemaal lekker. Betekent dat sporten of thuisblijven?
Dat hangt van een aantal dingen af. Om je te helpen hebben we een beslisboom gemaakt. Als je de vragen van deze boom beantwoordt, dan krijg je vanzelf een antwoord op de vraag of jij of je kind kan komen sporten:
Thuisblijven of schaatsen
Wie is er verantwoordelijk voor de naleving van de regels?

Het IJssportcentrum stelt dat de verenigingen zelf verantwoordelijk zijn voor het controleren van de corona toegangsbewijzen. Wij zijn het hier niet mee eens en hebben protest aangetekend. In afwachting van de reactie hierop hebben we besloten de toegangscontrole toch zelf uit te voeren om te voorkomen dat ons de toegang wordt ontzegd door het IJssportcentrum en niemand van onze vereniging meer kan schaatsen. We vragen hiervoor jullie begrip. Werk dus allemaal mee aan een vlotte en aangename afwikkeling van deze controle. Zo houden we schaatsen veilig en gezellig.

Ik heb nog een vraag. Waar kan ik die stellen?
Als je het antwoord op je vraag niet hebt gevonden, neem dan contact op met het bestuur via het contactformulier. We zullen dan proberen om zo snel en duidelijk mogelijk antwoord te geven.