Alle corona-info op een rijtje

English version:

In het seizoen 2021-2022 hebben ook wij als IJCE-leden te maken met allerlei maatregelen om de grootschalige verspreiding van het coronavirus te voorkomen bij het beoefenen van ons sport. Op deze pagina vind je alle informatie die relevant is voor jou en/of je kind als lid van IJCE. De informatie wordt regelmatig bijgewerkt dus kom af en toe terug op deze pagina voor het laatste nieuws. 

Update 21 maart 2022: aanpassing na het langebaanseizoen

Een antwoord op bijna alle vragen rondom schaatsen en corona vind je op de overzichtelijke site "Schaatsen & corona" van de KSNB. Hier vind je in de diverse Q&A secties informatie over trainen, wedstrijdrijden en activiteiten voor sporters, ouders, trainers en het verenigingskader. Dit overzicht wordt ook regelmatig bijgewerkt.

Daarnaast hebben we zelf een overzicht gemaakt van de meest voorkomende vragen en antwoorden die betrekking hebben op IJCE en de door ons gebruikte sportaccommodaties: het IJssportcentrum en OpNoord:

Kunnen we wel sporten met de huidige regels?

Ja dat kan, maar alleen als we samen ervoor zorgen dat het veilig kan. Op dit moment zijn er geen beperkingen voor het samen sporten. Maar kom alleen als je klachtenvrij bent. Zie ook het volgende item. 

Ik of mijn kind zijn niet helemaal lekker. Betekent dat sporten of thuisblijven?
Dat hangt van een aantal dingen af. Om je te helpen hebben we een beslisboom gemaakt. Als je de vragen van deze boom beantwoordt, dan krijg je vanzelf een antwoord op de vraag of jij of je kind kan komen sporten:
Thuisblijven of schaatsen
Wie is er verantwoordelijk voor de naleving van de regels?

Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van vereniging en accommodatie.

Ik heb nog een vraag. Waar kan ik die stellen?
Als je het antwoord op je vraag niet hebt gevonden, neem dan contact op met het bestuur via het contactformulier. We zullen dan proberen om zo snel en duidelijk mogelijk antwoord te geven.