Schaatshuur

Huur schaatsjes junioren

Voor alle kinderen die aan de schaatsbegeleiding meedoen, is het mogelijk schaatsjes te huren. Friese doorlopers (een houten schaats), Easy gliders, en Noren. Dat is erg handig want als ze in de loop van het seizoen andere schaatsen nodig hebben, kunnen ze de schaatsen ruilen. Aan het einde van het seizoen moeten de schaatsen weer ingeleverd worden.

Bij IJCE leren de kinderen schaatsen op de Friese doorlopers of Easy gliders. Beide typen schaatsjes moeten onder de schoen gebonden worden (onderbinders). De schaatsen worden door IJCE zelf onderhouden en de kinderen hebben dan ook een jaar lang voor een gering bedrag goede en geslepen schaatsen. De keuze in diverse maten is goed, waardoor we iedereen de goede maat kunnen aanbieden.

Waarom onderbinders?

Voor het evenwicht zijn de onderbinders een uitkomst. Omdat men op deze schaatsen dichter bij het ijs staat en het ijzer breder is, verkrijgt men meer stabiliteit. Met name bij de kleinere kinderen is dit een uitkomst en voorkomt het doorzwikken van de enkels. Voor kinderen bieden deze schaatsen meer veiligheid. Vallen met een houten schaats of Easy Glider is minder gevaarlijk dan vallen met Noren. Een kind dat met een Hoge of Lage Noor valt is een gevaar voor zichzelf en voor anderen. Het "mes" van deze schaatsen is langer, dunner en vaak veel scherper en zwaait tijdens de val alle kanten op. Daardoor is er een groot risico op het veroorzaken van snijwonden en enkelverdraaiingen.

Wanneer noren?

De trainer geeft meestal aan wanneer een kind aan Lage Noren toe is. Hij of zij moet recht op de onderbinders kunnen staan tijdens het schaatsen.

Uitgifte van de schaatsjes

Voor de verhuur zitten wij in het magazijn van IJCE onder de tribune van de 400 m baan op zaterdagochtend tussen 08.00 uur en 09.30 uur.

Kosten

Het huren van onderbinders kost € 20,00 per seizoen, waarvan € 10,00 borgsom. Het huren van Noren kost € 40,00 per seizoen, waarvan € 20,00 borgsom.

Inname van de schaatsjes

Inleveren van de schaatsen moet uiterlijk het laatste schaatsweekend van het seizoen gebeurd zijn. Voor schaatsen die dan nog niet ingeleverd zijn, en waar wij na het schaatsseizoen nog achteraan moeten, wordt slechts de halve borg teruggegeven (schaatsjes € 5,00 en Noren € 10,00).

Contactpersonen

Wil Wagemakers, tel: 040-244 00 61
Ina Meijer, tel: 06-2447 7551, e-mail: ina_meijer@chello.nl

Onderbinden Houten Schaatsen en Easy Gliders

Houd bij voorkeur de eigen schoenmaat aan. Stel de riempjes, de hoogte van de hakleertjes, en de breedte van het voetleertje goed af en zorg er altijd voor dat er goede veters worden gebruikt. Draag goede stevige, halfhoge schoenen. Draag geen gympies of rubberen laarzen.