Nieuwsberichten

Herfst-shorttrack komt er weer aan

Op vrijdag 18 augustus beginnen we weer met shorttracken!

De herfst-shorttrack is de start van een aantal wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren, kijk op deze pagina voor alle informatie, en om je in te schrijven natuurlijk!

Zomerkamp IJCE-Jeugd bijzonder geslaagd

De 4e editie van het zomerkamp voor de IJCE-jeugd in het weekend van 16 t/m 18 juni j.l. is bijzonder geslaagd te noemen. 31 deelnemers hebben een geweldig, sportief en super-gezellig weekend gehad bij OpNoord, mede door het goede weer zonder een spatje regen.

​Lees hier een uitgebreid verslag.
Het foto-album van het zomerkamp staat hier.

Kort verslag ALV

Een beknopt verslag van de ALV met daarin de belangrijkste punten is nu beschikbaar voor leden op deze pagina.

Nico Broers,
Secretaris

Trefwoorden: 

Shorttrack relay wedstrijdverslag

Vrijdag 12 mei werd er een shorttrack relaywedstrijd gehouden in Eindhoven. Een wedstrijd waar competitie en samenspel samen kwam.

Trefwoorden: 

Shorttrack relay wedstrijden succesvol

Op vrijdagavond 12 mei jl. vonden in Eindhoven de allereerste relay wedstrijden shorttrack plaats. Het stond al geruime tijd op de jaar kalender van de IJsclub Eindhoven maar het is vooral aan de inzet van Imke van der Steen en Willem Fabel te danken dat dit door kon gaan. Toen bleek dat de organisatie niet van de grond kwam moest in een kort tijdsbestek alles uit de kast gehaald worden en presteerden ze het om samen een succesvol evenement op te tuigen waarbij 12 shortrack teams de strijd aangingen in verschillende klassen en met verschillende afstanden.

Trefwoorden: 

Schrijf je in voor het zomerkamp

Beste IJCE-jeugd van 7 tot 16 jaar,

Je kunt je nog inschrijven voor het komende zomerkamp tot zondag 21 mei aanstaande. Dus schrijf je s.v.p. tijdig in om zeker te zijn van een plek in dit superleuke evenement. Inschrijving doe je op de website van IJCE op deze pagina.

Jaarverslag 2016/2017 en ALV

Op 8 mei 2017 is de Algemene Ledenvergadering in het Gildehuis aan de Boutenslaan 159a in Eindhoven. Op de agenda staat ook het jaarverslag inclusief rapportage van de penningmeester. Het jaarverslag staat vanaf vandaag op het gedeelte van de site dat alleen voor leden toegankelijk is. Diverse leden en bestuursleden hebben voor het jaarverslag bijdragen en informatie aangeleverd waarvoor dank!

Nico Broers, secretaris

Lintje voor IJCE-lid Egbert Gramsbergen!

Op 26 april ’17 is IJCE-lid Egbert Gramsbergen door de koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het bestuur van IJCE feliciteert Egbert van harte met deze koninklijke onderscheiding. Egbert kreeg deze onderscheiding allereerst voor zijn inzet sinds de jaren ’70 voor de ontwikkeling van zonne-energie in Nederland, het Caribisch gebied, Indonesië en Afrika. Hij schreef daar onder meer publicaties over. Verder is hij op velerlei gebied al jaren actief als vrijwilliger.

Shorttrack relaywedstrijd vrijdagavond 12 mei 2017

Op vrijdagavond 12 mei wordt een shorttrack relaywedstrijd georganiseerd, voor shorttrackers van Brabant en België, zowel beginners als
gevorderden. Kun je shorttracken, doe dan mee! En iedereen is welkom om te komen kijken.

OPROEP/AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING 8 MEI 2017

Op 8 mei 2017 vindt de ALV plaats in het Gildehuis aan de Boutenslaan in Eindhoven.
Aanvang 19.30 uur.
Voor de agenda klik hier.

Het bestuur rekent op een grote opkomst!

Nico Broers, secretaris

IJCE Jeugd-zomerkamp 2017

Beste IJCE-jeugd van 7 tot 16 jaar,

We hebben voor jullie weer een leuk, sportief en gevarieerd zomerkamp IJCE in elkaar gezet en we hopen dat jullie ervan zullen genieten!
Dit jaar vindt het kamp plaats voor de 2de keer bij OpNoord aan de Oude Bosschebaan 11 te Eindhoven in het weekend van vrijdag 16 t/m zondag 18 juni aanstaande.

Skeelerclinics en demo’s van 8 april groot succes!

skeeleraars open dag in actie

De Skeelerclinics en demo’s van IJCE tijdens de Open Dag op zondag 8 april bij OpNoord waren een groot succes. Meer dan 80 keer werden onze skates uitgeleend aan de merendeels jeugdige deelnemers die vervolgens met een trainer of begeleider van IJCE aan de gang gingen. Met veel enthousiasme, soms aarzelend werden de eerste pasjes gezet en het was leuk om te zien hoe snel de meesten het oppikten en na een clinic trots bij de ouders terug kwamen om te laten zien wat ze al konden.

Wilhelmina Open Fietsmaand

Toerclub Wilhelmina in Eindhoven organiseert een Open Fietsmaand waarbij op vijf zondagen vanaf 23 april t/m 21 mei 2017 kan worden gefietst en stuurde hierover een persbericht rond. Wil je dit lezen, klik dan hier.

Inschrijving zomershorttrack kortdurend geopend.

De mogelijkheid tot inschrijving voor zomershorttrack is ALLEEN bedoeld voor shorttrackers die nu al meedoen, maar zich nog niet officieel hadden aangemeld. Het maximale deelnemersaantal is reeds bereikt, dus nieuwe belangstellenden zullen moeten wachten met aanmelden tot de nazomerperiode.

Inschrijven voor schaatsers die al meedoen aan de zomertrainingen maar zich nog niet officieel hebben aangemeld, kunnen dit nu alsnog doen tot donderdagavond 13 april 22.00 uur.

Kom skeeleren: IJCE-clinics zondag 9 april bij OpNoord!

skeeleren actiefoto

KOM SKEELEREN / INLINE SKATEN tijdens de IJCE-Clinics op zondagmiddag 9 april as bij OpNoord!

Trefwoorden: 

Jaarlijkse fietstocht GTC Marathon in Zeeland: meld je aan

Beste Sportvrienden,

Hierbij wil ik jullie uitnodigen voor de jaarlijkse fietstocht die dit jaar in Zeeland gereden wordt op zaterdag 17 juni.
De bedoeling is om ongeveer 100 km te fietsen. De start en finish zijn op Camping Eldorado, Vertonsweg 3 te 4328 GK Haamstede.

Geef je z.s.m. op bij Fop Fonteijne , fpfonteijne@zeelandnet.nl, tel. 06 -54620007.

Jan Groot–bokaal uitgereikt aan Nancy en Jan Dankers

Uitreiking Jan Groot-bokaal 2017

Tijdens de redelijk bezochte vrijwilligersavond in het Gildehuis op 20 maart ’17 is traditioneel ook de Jan Groot-bokaal uitgereikt. Deze bokaal is destijds ter beschikking gesteld door erelid Jan Groot (hij is enkele jaren geleden overleden) en de bokaal is bestemd voor onze “vrijwilliger van het jaar”. Vorig jaar viel deze eer te beurt aan de SPI-commissie en dit jaar mocht Wim Ottenhof namens de SPI-commissie de namen van hun opvolgers bekend maken: Nancy en Jan Dankers.

OOK IJCE WINNAAR BIJ WK SHORTTRACK IN ROTTERDAM!

Op 10 maart ’17 werden er tijdens het voorprogramma van het WK Shorttrack in Ahoy Rotterdam drie cheques van 500 euro verloot onder de ijsclubs die een “praktijkvoorbeeld” hadden ingediend bij de KNSB voor het kenniscentrum van de bond. IJCE heeft als praktijkvoorbeeld een beschrijving van ons evenement Schaatsen voor visueel gehandicapten ingediend. Voor de jongeren onder onze leden: IJCE doet dit al sinds het begin van de jaren ’90 van de vorige eeuw!

Na het winterseizoen op naar de zomertraining!

Het schaatsseizoen zit erop !!

Nu even een paar weken lekker ontspannen en dan kun je weer starten met de

ZOMERTRAININGEN VAN IJCE

We hebben je als clublid, junior of senior heel wat te bieden!

Verslag van Luc Prins en Ab Hagendoorn trofee

Onder de enthousiaste leiding van Jen Adams zijn op zondagochtend 12 maart 2017 weer de wedstrijden om de felbegeerde bokalen gehouden. We kennen 3 categorieën nl. de dames 50+, en de heren 50+ en heren 60+. De afstanden zijn voor de dames 10 rondjes, voor de heren 50+ 12 rondjes en voor de heren 60+ ook 10 rondjes. Van deze rondjes worden er 2 achter een paar jeugdleiders gereden in een rustig tempo en na deze gaat de bel en brandt de strijd los. Er waren flinke tempoversnellingen en scherpe eindsprintjes voor deze in totaal ruim 100 deelnemers.

Onze clubmarathon

De start van de IJCE clubmarathon

“Het was weer leuk en spannend” staat getweet op onze website. Dat was het zeker!

Oud-lid Toon Peeters overleden

Vandaag heeft het bestuur vernomen dat oud-lid Toon Peeters een dezer dagen is overleden. Hij was al geruime tijd ernstig ziek.
Toon Peeters stond bij IJCE op de eerste plaats op de Adelaarslijst Goud van het SPI met 35x (!!), voor het laatst in 2012.
De crematie van Toon vindt plaats op zaterdag 4 maart 2017 om 15.30 uur in Crematorium Rijtackers aan de Anthony Fokkerweg in Eindhoven.

Nico Broers, secretaris

Clubmarathon maandag 6 maart, geen training!

Komende maandag, 6 maart, gaat om 19.00 de clubmarathon van start. Er is die avond dus geen training! Na afloop van de clubmarathon kan er tot 22.30 vrij worden geschaatst.

GTC Marathon nieuwsbrief 6

De GTC Marathon nieuwsbrief #6 is nu beschikbaar.

Inschrijving skeeleren zomer 2017 is geopend.

Je kunt weer de hele zomer lang skeeleren / inline skaten op de skeeler-wielerbaan van OpNoord onder leiding van onze IJCE-trainers Ad den Otter en Marijn van Os. Adres: Oude Bossche Baan 11 te Eindhoven.

Er zijn skeeler/Inline skate trainingen voor zowel voor Jeugd als volwassenen, beginners en gevorderden, iedereen is welkom!!

Lid van verdienste Wiel Streun overleden

Het bestuur vernam pas recent dat ons lid van verdienste Wil Streun (bij IJCE bekend als Wiel) op 4 oktober 2016 is overleden. Hij is 87 jaar geworden. Wiel is trainer geweest bij IJCE en hij is de uitvinder van de elektronische tijdwaarneming bij het schaatsen. Van de hand van Jack Leijssen staat daarover een aardig artikel op een website over het Nat.Lab. van Philips. De rechtstreekse link naar het artikel van Jack Leijssen staat

Protocol afgelasten training

Het bestuur heeft op 15 februari 2017 het Protocol afgelasten training vastgesteld. Belangrijk om te onthouden: een afgelasting wordt per mail aan alle leden meegedeeld en het wordt op de site gemeld. Voor de tekst van het Protocol, klik hier.

Zomershorttrack van eind maart tot eind juni 2017

Shorttrack-liefhebbers kunnen dit voorjaar tot en met de zomer 14x shorttracken op de binnenbaan van het IJssportcentrum op de vrijdagavonden, start per 31 maart 2017. Het shorttracken vindt plaats onder begeleiding van de shorttracktrainers Imke van der Steen, Peter Traanman en Willem Fabel.

Shorttrackschaatsen van IJCE zijn te leen tijdens de training.
Neem zelf je helm, handschoenen en beenbeschermers mee!

Voor aanvullende informatie over het shorttracken zie deze pagina.

Zaterdag 18 februari vervroegde training i.v.m. SPI jeugd

Op zaterdag 18 februari wordt het SPI voor de jeugd gehouden op de 400 meterbaan. In verband daarmee worden de trainingen voor alle senioren gehouden van 7.30 uur tot 8.30 uur.

Technische Commissie IJCE

Foto's shortrtrack clubkampioenschap

De foto's van het shorttrack clubkampioenschap staan hier op de website.

Verslag clubkampioenschappen shorttrack IJCE

Op zaterdag 28 januari zijn 25 shorttrackers van IJCE aan de start gekomen.

GTC Nieuwsflits: geen GK marathon donderdag

Er is helaas te weinig ijsgroei geweest om de GK marathon op donderdag 26 januari op de Venkoelen in natuurgebied Zwart Water door te kunnen laten gaan.

foto's Jos Dielis Bokaal

De foto's van de Jos Dielis Bokaal van afgelopen zaterdag staan op de site: foto's Jos Dielis Bokaal.

Nieuwsflits GTC marathon natuurijs

Nieuws over een mogelijke natuurijsmarathon aanstaande donderdag! Lees de GTC nieuwsflits, en houd de site in de gaten voor nieuwsupdates.

Jos Dielis Bokaal - Zaterdag 21 januari 2017

De Jos Dielis Bokaal is een Combi wedstrijd van short track, langebaan en een mass-start, gericht op de jeugd van IJCE.
Deelname staat open voor jongens en meisjes Pupillen C, B en A (inclusief IJCE selectie).
Medailles zijn te winnen voor de eerste drie in ieder onderdeel apart en voor de eerste drie in het gecombineerde klassement.
De beste jongen / meisje van het gecombineerde klassement krijgt bovendien de Jos Dielis Bokaal (een wisselbeker) een jaar mee naar huis.

Schaatsclinic voor nieuwe leden, aspirantleden en introducees

Zondagochtend 22 januari aanstaande van 8.45 uur tot 9.45 uur organiseren we een Schaatsclinic voor nieuwe leden, aspirantleden en introducees van IJCE-leden, onder begeleiding van ervaren trainers.

Meet je krachten met Stefan Groothuis!

De Deventer IJsclub nodigt alle KNSB-licentiehouders uit voor een toernooi op zaterdag 4 februari, waarbij je je krachten kunt meten met Stefan Groothuis. Zie deze pagina voor meer informatie en inschrijving.

Nieuw bij IJCE: clubkampioenschap shorttrack

Op zaterdagmorgen 28 januari, aanvang 9.30uur organiseert IJCE voor de eerste keer het clubkampioenschap shorttrack. Iedereen kan meedoen. Er wordt een 500meter verreden. Dat zijn 4,5 rondjes. Bij voldoende deelname dienen de deelnemers zich via heats, kwart-finale en halve finale te plaatsen voor de finale. Bij geringe deelname worden mogelijk twee 500meters verreden. Wees er snel bij en schrijf je in via emailadres istvan.annelies@chello.nl (Annelies Eperjesy) Zaterdag 21 januari tijdens de shorttracktraining kan je ook nog inschrijven.

Lid van verdienste Frits Roothans overleden

Maandag 9 januari jl. is ons lid van verdienste Frits Roothans overleden. Frits is 73 jaar geworden.
Frits stond bekend om zijn inspirerende en deskundige trainingen. De leden van onze toenmalige IJCE-selectie en later ook de masters hebben veel van Frits geleerd. Daarmee heeft hij deze leden nog meer leren genieten van de schaatssport. Enkelen zijn dank zij Frits naar een hoog niveau gegroeid. Tot een maand of twee geleden was Frits nog vaak aanwezig op de IJCE-uren. Hij vocht een niet te winnen strijd. We zullen Frits missen.

LET OP: TRAININGEN ZA 7 JANUARI AFGELAST

De schaatstrainingen morgenochtend, za. 7 januari zijn afgelast wegens het slechte weer.

KMNI geeft code Oranje aan met grote kans op gladheid en ijzel. Deelnemers aan de schaatstrainingen wordt geadviseerd om thuis te blijven.

Namens IJCE, Technische zaken

GTC Marathon nieuwsbrief 5

De GTC Marathon nieuwsbrief #5 is nu beschikbaar.

Clubkampioenschappen IJCE op 4 en 5 februari

De clubkampioenschappen van IJCE worden dit jaar gereden op zaterdag 4 en zondag 5 februari, aanvang van de wedstrijden is om 18.30 uur. Zie deze pagina voor meer informatie over de te rijden afstanden.

Hoe meer deelnemers er zijn, hoe leuker het wordt! Schrijf je daarom in via dit inschrijfsysteem op de website van IJCE.

Lid van verdienste Roel Kuipers overleden

Woensdagavond 28 december jl. is ons lid van verdienste Roel Kuipers overleden. Roel is 79 jaar geworden. De crematie vindt plaats op dinsdag 3 januari 2017 om 12.30 uur in Crematorium Rijtackers aan de Anthony Fokkerweg 150 te Eindhoven.

IJCE Pupillenwedstrijd in Thialf, Heerenveen

Op Zondag 18 december, de dag na een succesvol IJCE Pupillentoernooi, hebben 12 IJCE-pupillen meegedaan aan een wedstrijd in het nieuwe Thialf stadion in Heerenveen onder begeleiding van hun coaches Yvonne Oostra en Leon Berden. Op het snelle ijs van Thialf hebben vorige week de toppers tijdens een World Cup aan de start gestaan en nu komen er onze IJCE pupillen in actie.

Omroep Brabant uitzending over shorttrack clinic

Deze uitzending van Omroep Brabant begint met een leuke impressie van de shorttrack clinic die 26 november door IJCE gegeven werd.

GTC Marathon nieuwsbrief 4

De GTC Marathon nieuwsbrief #4 is nu beschikbaar.

Uitslag Supersprint jeugd

Afgelopen zaterdag nam een flink deel van de IJCE-jeugd met veel enthousiasme deel aan de Supersprint (100 m) op de lange baan. De uitslag is nu beschikbaar.

70 jaar IJCE

Op maandagavond 28 november na de schaatstraining werd in 't Schaetshuys stilgestaan bij het 70 jarig bestaan van IJCE. Voorzitter Willem Maris en oud voorzitter Thom Langewerf stonden stil bij de bijzondere momenten in dit bestaan. Een paar leden van het eerste uur waaronder oud-scheidsrechter Jan Harmsen en de ernstig zieke Roel Kuipers werden toegesproken voor hun verleende diensten.

De bijna 100 aanwezige leden maakten er nadien nog een gezellige avond van.

GTC Marathon nieuwsbrief 3

De GTC Marathon nieuwsbrief #3 is nu beschikbaar.

Marcel Bosker winnaar Eindhoven Trofee

Marcel Bosker van team Justlease.nl heeft zondagavond de Eindhoven Trofee 2016, de 40ste editie, gewonnen met een 1ste plek op de 1500m. zowel als op de 3000m. De avond ervoor ging alle aandacht nog naar Jan Blokhuijsen. Hij reed zich in de spotlights met een 1ste plek op de 500 m (eindtijd 37.35) en een nieuw baanrecord op de 5000 m. Blokhuijsen was met een eindtijd van 6:32.26 op de 5000m. bijna 4 seconden sneller dan Jochem Uytdehaage in 2003. (eindtijd Uitdehaage: 6.36.05). Blokhuijsen meldde zich echter zondagavond af in verband met deelname aan worldcup

Pagina's