Nieuws 2015-2016

Skate-wieler-schaats event in Venlo op zaterdag 4 juni: schrijf je in!

Zaterdag 4 juni a.s. vanaf 10.30 uur organiseren onze jeugdtrainers Leon Berden en Jos Selen op en rond de nieuwe skeeler baan in Venlo, met medewerking van Cado Motus en Wielerschool Venlo voor de jeugd van onze vereniging een combinatie zomertraining in de vorm van een aantal skate- wieler- en bostrainingen.

Geen bostraining 2e pinksterdag (ma 16 mei)

De titel zegt het al: er is geen bostraining op maandag 16 mei i.v.m. Pinksteren.

Fietstocht 4 juni

Bericht van de GTC:

Beste schaatsvrienden,

Ook dit jaar organiseren we weer een gezamelijke fietstoertocht voor schaatsers uit regio Zuid.

De fietstocht gaat over ± 120 km. door het land van Heusden en Altena , en staat in het teken van sportiviteit en gezelligheid.

Bij een te groot niveauverschil worden er twee groepen gemaakt.

Locatie: Kantine WTC Maaswaal Langerakseweg 4 te Brakel

Datum: 4 juni 2016

Programma:

Goede opkomst ALV, contributie en baanrooster 400 m baan onveranderd, samenstelling bestuur gewijzigd

Goed nieuws voor de schaatsers is dat het baanrooster voor de 400m-baan het komend seizoen precies hetzelfde zal zijn als het afgelopen seizoen. Dat geldt ook voor de schaatslessen van de pupillen op het kleine baantje op de zaterdagmorgen. Helaas zijn de tijden voor de shorttrackers in het winterseizoen nog niet bekend. Reden is dat het tot nu toe niet is gelukt om op een doordeweekse avond te gaan trainen in plaats van zaterdagmorgen. Uiteraard wordt het nieuwe rooster aan het begin van het seizoen op de website geplaatst en vermeld in de nieuwsbrief en de

IJCE Jeugd-zomerkamp 2016

Beste IJCE-jeugd van 6 tot 16 jaar,

Inmiddels hebben we voor jullie weer een leuk, sportief en gevarieerd zomerkamp IJCE Jeugd 2016 in elkaar gezet en we hopen dat jullie ervan zullen genieten! Dit jaar vindt het kamp plaats bij OpNoord aan de Oude Bosschebaan 11 te Eindhoven. Dit is de locatie waar we ook onze skeelertrainingen verzorgen met veel sportmogelijkheden. Er is een programma voor zowel de jonge- als oudere jeugd.

Toekomstvisie bestuur voor 75 jaar IJCE

Onze nieuwe voorzitter trapt af! Welke weg wil Willem Maris met IJCE bewandelen naar het 75-jarig bestaan in 2021? Samen met de andere bestuursleden heeft hij z’n visie geformuleerd. Lees verder in dit document.

Willem Maris nieuwe voorzitter, Gerard van Oosten benoemd tot erelid

Op de Algemene Ledenvergadering van 25 april 2016 is Gerard van Oosten afgetreden als voorzitter. Zijn nieuwe werkkring in de randstad is niet te combineren met het voorzitterschap van IJCE. Gerard is begonnen als voorzitter van de Afdeling Hardrijden van IJCE in mei 2004. IJCE bestond toen nog uit de Afdelingen Hardrijden en Toer en Jeugd met ieder een eigen bestuur en daarboven het hoofdbestuur. Mede onder zijn leiding zijn de Afdelingen in 2008 opgeheven en vormen we sindsdien één IJCE.

Sportprijzen uitgereikt tijdens ALV

Tijdens de Algemene Ledenvergadering zijn de jaarlijkse IJCE-sportprijzen uitgereikt.

  • De Pupillen bokaal ging naar Jens Klootwijk.
  • De Leen Pfrommer bokaal ging naar Wouter ten Ham.
  • De Thomas van Aalst bokaal ging naar Marie Jeanne van Wonderen.
  • De Frans Verbiezen bokaal ging naar Tim Kemperman.
  • De Marathon bokaal ging naar Wil van der Hamsvoord.

Agenda ALV en jaarverslag IJCE nu beschikbaar voor leden

Maandag 25 april is de Algemene Ledenvergadering van IJCE.
De agenda voor de ALV en het jaarverslag van IJCE is nu beschikbaar voor leden op deze pagina.

Nico Broers,
Secretaris IJCE

Inschrijving shorttrack en skeeleren met 1 week verlengd

Om een aantal late enthousiastelingen tegemoet te komen is de inschrijvingsperiode voor shorttrack zomerijs en skeeleren verlengd tot 10 april.

Inschrijven kan op de website onder het menu activiteiten, of direct via http://activiteiten.ijce.nl/

Shorttrack zomerijs update!

Beste shorttrackers,

Goed nieuws op de valreep: er komt een half uur ijstijd voor de twee groepen samen bij! Dat betekent dat iedere groep tijdens deze zomerperiode telkens ongeveer een uur kan trainen. Het betekent natuurlijk ook dat de eerder vermelde tijden iets aangepast worden.

Skeeleren op de baan van OpNoord vanaf 2 april

De hele zomer van 2016 gaan we weer lekker skeeleren bij sportcomplex OpNoord op de 400 m wieler/skeelerbaan aan de Oude Bossche Baan 11 te Eindhoven.

Zomershorttrack in the Spotlight

Ook deze zomer organiseert IJCE shorttracktrainingen voor beginners en gevorderde schaatsers van onze vereniging. Maar liefst 13 trainingen voor de zomervakantie !
Deze vorm van schaatstraining biedt bij uitstek het fundament voor onze jeugd en alle andere enthousiaste, fanatieke Langebaan schaatsers om de techniek van het shorttracken aan te leren of nog beter onder de knie te krijgen.

Shorttrack clinics voor starters

Voor diegenen die nog niet bekend zijn met het shorttracken organiseert IJCE een spoedcursus shorttrack. Op zaterdagochtend 19 en 26 maart aanstaande van 7.45 uur tot 9.15 uur worden er twee opeenvolgende shorttrackclinics van 75 minuten verzorgd op de binnenbaan van het IJssportcentrum Eindhoven door drie zeer ervaren shorttracktrainers, KNSB gediplomeerd. Zij brengen je op een plezierige en enthousiaste wijze de beginselen bij van het shorttracken. Introductie shorttrackschaatsen, de basistechniek voor het

za 12 maart uitreiking schaatsprestaties jeugdleden

Aanstaande zaterdag 12 maart zullen na de ploegenachtervolging de IJCE schaatsprestaties uitgereikt worden aan onze jeugdleden. De criteria voor de verschillende prijzen zijn afhankelijk van de 500m tijd in verhouding tot het wereldrecord.

After Skate Party

poster ASP

Wellicht hebben jullie het al voorbij zien komen via Facebook.
Komend jaar zal er weer een After Skate Party Eindhoven plaatsvinden maar wel met een grote verandering.
Ditmaal zal het niet plaatsvinden in 't Schaetshuys maar op het bruisende Stratumseind in de Tipsy Duck Pub.

Wat: After Skate Party Eindhoven

Wanneer: 21:00 vrijdag 8 april

Waar: Tipsy Duck Pub

Kosten: Bier & Fris €1,50 wijn €2,50

Verzoek: foto's SPI 15 feb 2016?

Heeft iemand foto's gemaakt van de SPI-ritten op 15 februari 2016? Er is vraag naar. Mocht iemand ze willen delen met de rest van IJCE, stuur ze dan (bijvoorbeeld via WeTransfer) naar webmaster@ijce.nl. Van de ritten op andere data zijn wel foto's aangeleverd, en die staan inmiddels op de site.

Uitslag clubkampioenschappen Marathonschaatsen 2016

De uitslagen van de clubkampioenschappen marathonschaatsen 2016 staan op de site, voorafgegaan door een als altijd boeiend verslag van Dorus. Klik hier voor de uitslagen.

Pupillen rijden wedstrijd in Thialf!

IJCE-podium in Thialf

Afgelopen zondag hebben 14 pupillen van IJCE in het Thialf in Heerenveen een wedstrijd geschaatst.

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben ze eerst kennisgemaakt met de starter van de wedstrijd. Hij heeft nog een korte instructie gegeven over de startprocedure.
Daarna kon er worden ingelopen. Warmlopen was niet nodig, want het was -vergeleken met Eindhoven- helemaal niet koud in de hal.

Uitslagen en foto’s SPI

Het SPI seizoen 2015/2016 zit er al weer op. De laatste SPI-rit is afgelopen maandag 22 februari gereden en met mooie resultaten, de snelste deelnemers reden meer dan 90 ronden. De uitslagen en foto’s van de SPI-ritten zijn via de website beschikbaar.

Schaats mee met NKiKa-700 op 13 maart 2016

Schaats mee met NKiKa-700, het officieuze NK 700 m voor schaatsers, en steun de strijd tegen kinderkanker. Dit evenement vindt plaats op 13 maart a.s. Kijk op sportenvoorkika.nl voor meer informatie, en om je aan te melden.

Ploegenachtervolging 12 maart 2016

De Baancommissie Eindhoven sluit op zaterdag 12 maart 2016 het wedstrijdseizoen af met een ploegenachtervolging (tijd: 18:30-21:00 uur). Dit is een prachtige wedstrijd waar rijders van alle leeftijden aan kunnen meedoen, van pupil D tot Master. De wedstrijd staat open voor teams van alle banen uit het gewest, maar teams die op de baan in Eindhoven trainen hebben voorrang.

Voor meer informatie en aanmelding, zie deze folder.

Trainingen zaterdag 27 februari

Vanwege de Combi-wedstrijd jeugd om de Jos Dielisbokaal die komende zaterdag (27 feb) al om 8.00 uur zal starten, vervallen de volgende trainingen:

  • trainingen 400m baan. Dit geldt zowel voor de Senioren sema 1-2-3, de Marathongroep, de oudersgroep en alle jeugdtrainingen met uitzondering van de trainingen op de 30x60m. buitenbaan.
  • shorttrack training 1e uur.

Jos Dielis bokaal voor de IJCE-jeugd

foto Jos Dielis Bokaal race

1ste Jos Dielis bokaal voor de IJCE-jeugd,
combi-wedstrijd op zaterdagochtend 27 Februari 2016, aanvang 8.00 uur.

Bekers clubkampioenschappen klaar

De bekers van de clubkampioenschappen zijn klaar.
Maandag en evt donderdag kunnen ze voor de training bij de ingang opgehaald worden.

Supertijden voor onze IJCE-pupillen!

Supertijden voor onze IJCE-pupillen tijdens het Nederlands Pupillentoernooi in Groningen.

Op 30 januari werd het Nederlands Pupillentoernooi in Groningen gereden. De volgende pupillen van IJCE stonden aan de start:
- Maud Beusen
- Sophie van Oosterhout
- Meinte Mellema
- Thom Rooijakers

Als eerste mocht Maud het ijs betreden. Zij reed een super pr. op de 500m (53.04). Later die dag mocht ze haar eerste 700m rijden, dit deed ze heel netjes in 1.17.24.

sportschoenen gevonden

Gisteravond (maandag 15 feb) lag er aan het eind van de avond een paar paarse sportschoenen onder een van de banken. Het zijn schoenen van het merk Adidas (formotion adiprene). De maat is niet meer te lezen. Tijdens de training aanstaande zaterdagochtend worden ze afgeven bij de toegangscontrole bij de baan. Mochten de schoenen toch niet van een lid van IJCE zijn, dan gaan ze later naar de gevonden voorwerpen van de ijsbaan.

Zaterdag 20 februari vervroegde langebaan-training i.v.m. SPI-jeugd

De langebaan-training van zaterdag 20 februari is vroeger dan normaal i.v.m. de SPI-jeugd die aansluitend wordt verreden.
De langebaan-training is van 7.45 uur tot 8.45 uur. Daaarna wordt de baan gedweild, en start de SPI-jeugd om 9.10 uur.

SPI-indeling voor rijders en tellers is nu beschikbaar

De indeling van rijders en tellers voor de SPI is nu beschikbaar op deze pagina.

GTC Marathon nieuwsbrief 4

GTC Marathon nieuwsbrief #4 is nu beschikbaar op de website van KNSB-Zuid.

Uitslagen clubkampioenschappen 2015-2016

De uitslagen van de clubkampioenschappen 2015-2016 staan op de website.
Je kunt ze vinden via het menu:
activiteiten>>clubkampioenschappen>>uitslagen>>Seizoen 2015-2016,
of direct :
uitslagen clubkampioenschappen 2015-2016.

De toekomst van onze ijsbaan

We zijn inmiddels weer wat verder in het ‘dossier’ van de ijsbaan. Ja, zo heet dat in kringen van het stadhuis. Wat is er zoal gebeurd sedert mijn laatste bericht in de voorlaatste nieuwsbrief?

Goede prestaties op het GK!

podium GAK Breda

Afgelopen weekend is het GAK senioren en masters verreden in Breda. Martijn Willemse en Harm Sinnige hebben namens ijce meegedaan. Martijn is 3e geworden en heeft 2 PRs gereden. Harm is 10e geworden en heeft ook 1 PR gereden.

De tijden:

Martijn 2.15.66 op de 1500m en 8.21.33 op de 5000m.

Harm 8.52.14 op de 5000m

Wijziging marathon Eindhoven zaterdag 16 januari

Hier een heel belangrijke wijziging in het marathon programma van zaterdag 16 januari 2016 in Eindhoven.

In verband met de geringe inschrijvingen voor de jeugdmarathon komt deze jeugdmarathon geheel te vervallen.

De marathon voor D1, D2, M1, M2, C1 en C2 zal in één wedstrijd verreden worden. Dit in verband met het aantal inschrijvingen. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.

Laten wij er samen, zoals op 2 januari in Breda, een hele mooie wedstrijd van maken. Tot zaterdag.

Geslaagd KBT in Eindhoven

Op de dag dat vele van onze leden afscheid namen van Jos Dielis hebben onze pupillen zich op het Kleine Banen Toernooi op hun eigen baan in Eindhoven van de beste kant laten zien. Zoals altijd bij de wedstrijden van het Kleine Banen Toernooi is de sfeer ongewongen en afgestemd op de beleving van de jonge deelnemers. Dat neemt niet weg dat je kunt genieten van kinderen die hun uiterste best doen om als 1e over de eindstreep te komen. Bij de jongste deelnemers willen er nog wel eens een paar kinderen wegdromen tijdens hun rondje, maar ook dat hoort erbij.

In memoriam Jos Dielis

Op 2 januari 2016 ontving het bestuur van IJCE het droevige bericht dat Jos Dielis die avond in het MMC te Veldhoven was overleden. Hij mocht maar 64 jaar worden.

Jos kreeg half oktober jl, een halve maand nadat hij met pensioen gegaan was bij Philips, na doktersonderzoek te horen dat hij kanker had in een vergevorderd stadium. In de twee maanden daarna is hij eerst bestraald en daarna werd gestart met chemokuren. Daarbij optredende complicaties en hoge koorts hebben hem zo verzwakt dat hij een longontsteking heeft opgelopen die hem uiteindelijk fataal is geworden.

Film SPI seizoen 1993-1994 gevonden

Dankzij Hjalmar Mulders is een film van de SPI in februari 1994 terug gevonden en gedigitaliseerd. De film is te vinden onderaan de pagina SPI Foto's en film.

Hjalmar, bedankt voor het digitaliseren en beschikbaar stellen van deze film!

Rouwkaart Jos Dielis

Het bestuur van IJCE ontving vandaag de rouwkaart in verband met het overlijden van Jos Dielis.

Het afscheid van Jos vindt plaats op zaterdag 9 januari 2016 om 12.30 uur in het Ketelhuis op het terrein van De Grote Beek aan de Dr. Poletlaan 45 in Eindhoven.

Nadere informatie staat op de rouwkaart.

Nico Broers,
secretaris

Inleveren wisselbekers clubkampioenschappen

Verzoek aan alle IJCE'ers die vorig jaar een wisselbeker gewonnen hebben tijdens de clubkampioenschappen:
Graag deze wisselbekers inleveren bij Ingrid Kemperman, of in de jurytoren op de IJCE-kast zetten (dan vindt Ingrid ze wel).

Zaterdag 9 januari KPN Marathon Cup in Eindhoven

Op zaterdag 9 januari 2015 organiseert het organisatiecomité van de Unilin Schaatsmarathon Eindhoven in samenwerking met IJssportcentrum Eindhoven de KPN Marathon Cup, de 13e marathon schaatswedstrijd van het seizoen met vele topschaatsers aan de start.

Voor meer informatie zie deze bijlage of kijk op www.schaatsen.nl.

Namens het Organisatiecomité Unilin Schaatsmarathon Eindhoven,
Nicoline van Eupen, secretaris

Jos Dielis overleden

Het bestuur ontving het droeve bericht dat Jos Dielis, tot voor kort trainer van de Opleidingsploeg van IJCE, in de avond van 2 januari 2016 is overleden. Jos was sinds een paar maanden ernstig ziek.

Nadere informatie over de uitvaart is nog niet bekend maar wordt zodra mogelijk op de website van IJCE gepubliceerd.

Nico Broers,
secretaris

Ad den Otter geslaagd voor examen schaatstrainer 3

Ad den Otter, bestuurslid technische zaken en ook een van onze trainers, heeft met goed gevolg het examen voor Schaatstrainer 3 (ST3) afgelegd. Naast het vele andere werk dat hij voor IJCE doet, heeft hij ook hiervoor nog tijd vrijgemaakt.

Bestuur en leden van IJCE feliciteren Ad van harte met het behaalde resultaat.

50% korting op KPN NK Shorttrack-ticktets voor KNSB actieve jeugdleden

Vind jij het leuk om alle Nederlandse shorttrack toppers in actie te zien tijdens het KPN NK Shorttrack? Dan heeft de KNSB een mooie aanbieding voor jou! Alle KNSB actieve jeugdleden t/m 17 jaar krijgen 50% korting op tickets voor dit evenement. In plaats van € 5,50 betaal je nu per ticket slechts € 2,75 (exclusief servicekosten).

GTC Marathon nieuwsbrief 3

GTC Marathon nieuwsbrief #3 is nu beschikbaar op de website van KNSB-Zuid.

Schaatstoertocht zaterdag 9 januari FlevOnice Biddinghuizen

Zaterdag 9 januari organiseert FlevOnice in Biddinghuizen de volgende schaatstoertocht en wij willen daar weer van de partij zijn. Mensen die 12 december gemist hebben, krijgen dan nog de laatste kans van dit seizoen zich bij ons aan te sluiten.

Bij voldoende aanmeldingen gaan wij opnieuw met de bus van het Schaetshuys. Voor meer info zie deze flyer en deze flyer.

IJCE Natuurijscommissie

Jan Duif bokaal voor Masters in Hoorn

STG Purmerend organiseert op zaterdag 9 Januari 2016 de Jan Duif Bokaal op de westfries in Hoorn. Deze wedstrijd is alleen voor Masters. Aanvang van de wedstrijd is om 20.30 uur tot 23.00 uur, waarna de prijsuitreiking plaatsvind in de kantine van de ijsbaan.

De kosten van de wedstrijd bedragen €15,00 per persoon. Inschrijven voor de wedstrijd kan via inschrijven.schaatsen.nl.

Veel pr's voor IJCE-pupillen

Afgelopen zaterdag (19 december) was het Belgisch kampioenschap op de ijsbaan in Eindhoven, maar óók een trainingswedstrijd voor de leden van IJCE. Een aantal pupillen reden tussen de Belgische toppers een schitterende wedstrijd. Wederom werden er persoonlijke records (pr's) gesneuveld in hele mooie ritten!

Schrijf je in voor Recreanten Marathoncompetitie Zuid

Ook komend seizoen organiseren de baancommissies marathon van Eindhoven, Tilburg en Breda weer recreantenmarathons op de zaterdagavond voor recreatieve norenschaats(st)ers. Beleef deze uitdaging samen met je schaatsvrienden en schrijf je in! Zie deze folder voor meer informatie.

Geslaagde Jeugd Supersprintwedstrijd

Zaterdochtend 19 december 2015 is de jaarlijkse jeugd Supersprintwedstrijd gehouden. Dit evenement, vorig seizoen in het leven geroepen onder enthousiaste leiding van Jos Dielis, heeft ook dit jaar weer een prominente plaats gekregen op de schaatskalender. Jeugd van de "kleine baan" en de 400m baan krijgen de kans om kennis te maken met een echte wedstrijd.

IJCE-clubkampioenschappen op 30 en 31 januari 2016

De IJCE-clubkampioenschappen langebaan 2015-2016 vinden plaats op zaterdagavond 30 en zondagavond 31 januari 2016. De wedstrijd is open voor alle IJCE-leden. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Pagina's