Nieuws 2014-2015

pleitnota IJCE behoud ijssportcentrum

Het bestuur van IJCE heeft ter voorbereiding van het gemeenteraadsbesluit over het IJssportcentrum een pleitnota voor behoud van het IJssportcentrum opgesteld. Klik hier om de pleitnota te openen.

GTC Marathon nieuwsbrief #6

GTC Marathon nieuwsbrief #6 is nu beschikbaar op de website KNSB-Zuid.

IJsspektakel op 17 mei 2015

Op 17 mei om 19.15 uur is er in het IJssportcentrum een demonstratie waar alle ijsverenigingen die er gebruik van maken aan meedoen. De bedoeling is om de raadsleden en de verzamelde pers te laten zien wat er allemaal gebeurt in het IJssportcentrum. Neem zoveel mogelijk vrienden en familie mee. De tribune moeten uitpuilen met enthousiaste schaatsliefhebbers. Deel dit ook zoveel mogelijk via facebook.

Red het ijssportcentrum!

Beste leden van IJCE,

We maken ons ernstig bezorgd over het voortbestaan van het ijssportcentrum. Het advies van de wethouder van sport aan de gemeenteraad is om voor sluiting te kiezen. De argumenten daarvoor zijn vooral van financiële aard. Wij willen er uiteraard alles aan doen om de ijsbaan te behouden. De gegronde twijfels die we hebben over de opgevoerde financiële zaken spelen daar een rol in, maar zeker ook diverse acties waarvoor we jullie medewerking vragen. Lees alles hierover in

Fietsmarathon Hapert op 6 juni

Beste marathonschaatsvrienden,

De jaarlijkse Marathon fietstocht wordt dit jaar gehouden in Hapert, wel op 6 juni (bij slecht weer schuiven we een week op 13 juni). We vertrekken vanuit het clubhuis van Het Snelle Wiel in Hapert op sportpark de Lemelvelden.

IJCE heeft acht nieuwe trainers

Bestuur en opleidingscommissie IJCE feliciteren Annelies Eperjesy, Laurens van Gorp, Eveline van Oosterhout, André Jansman, Gea Bogerd, Linde Keulen, Eelco Mulder en Jaap Bal met het behalen van hun KNSB-SL2 diploma. Goed gedaan!

SL2 is het KNSB diploma schaatsleider niveau 2. Om voor het diploma schaatsleider niveau 2 in aanmerking te komen dienen de deelnemers proeven van bekwaamheid af te leggen over:

nieuwsbrief april, met o.a. dreigende sluiting ijssportcentrum

Graag aandacht voor twee dingen:

1. Vandaag heeft de wethouder van Sport van de gemeente Eindhoven een Commissienotitie voor de Sportvisie 2015-2019 openbaargemaakt na een publicatie in het Eindhovens Dagblad over de dreigende sluiting van het IJssportcentrum. Uit die Commissienotitie volgt dat het college van B&W kiest voor sluiting. Dat komt voor ons als bestuur niet helemaal als een verrassing. In de wandelgangen werd langer over deze mogelijkheid gesproken.

De notitie moet nog in de Gemeenteraad besproken worden en daarna wordt er een besluit genomen. Als dat negatief uitpakt zal het IJssportcentrum op 1 juli 2016 sluiten.

Open dag bij OpNoord skeeler-wielerbaan met medewerking van IJCE

A.s. zondag 12 april houdt OpNoord (de organisatie van onze skeelerlocatie) een open dag, van 12.00 tot 16.00 uur. IJCE heeft er een kraampje en presenteert zich ook met een aantal mensen.

IJCE leden (ouders en kinderen) kunnen er de gehele middag terecht, er zijn leuke activiteiten. Er komen tussen de 1500 a 3000 mensen op af afhankelijk van het weer, en er wordt goed weer verwacht komend weekend!

Vrijwilligersbokaal voor Jos Dielis

Tijdens de vrijwilligersavond op 23 maart jl. werd de vrijwilligersbokaal uitgereikt aan Jos Dielis voor zijn brede inzet voor de vereniging. Jos is onder andere actief als jeugdtrainer, fotograaf, en initiatiefnemer / organisator van diverse jeugd-evenementen.

Jos, van harte gefeliciteerd, en IJCE hoopt uiteraard ook in de toekomst op je inzet te mogen rekenen.

Stedentoernooi Nijmegen

Zondag 22 maart heeft een team van IJCE bestaande uit Victor van Oosterhout, Wouter ten Ham, Geert van der Heijden, Bart van der Heijden en Eveline van Oosterhout, aangevuld met gastrijders Dieke Hendriks (Vught) en Amanda Vernet (Utrecht) meegestreden in het stedentoernooi in Nijmegen. Voor ondergetekende was het de eerste keer om als coach met een team mee te gaan. Een hele leuke ervaring, en aan te raden voor andere (nieuwe) trainers.

Zomertraining voor jeugd en volwassenen

Het schaatsseizoen zit er weer op, een nieuw onderdeel van IJCE staat op jou te wachten: de zomertraining! IJCE organiseert voor alle leden een zomertraining, en daarnaast voor jeugdleden ook nog een zomerkamp. Waarom zou ik daaraan meedoen vraag jij je misschien af? Nou omdat het heel leuk is en je conditie en spierkracht enorm verbetert waardoor je in oktober fit en sterk het nieuwe schaatsseizoen kunt starten.

gevonden jacks

Na de marathon van 2 maart is er een donkerblauw jack merk Oasics maat M, en na de maandagavondtraining van 9 maart een heren trainersjack maat S blijven liggen op de baan. Beide jacks liggen in het magazijn van IJCE. De eigenaars kunnen contact opnemen met Ina Meijer:
email: ina_meijer (at) chello.nl
tel.: 06-24477551

Vrijwilligersavond maandag 23 maart

Ben jij ook vrijwilliger binnen IJCE?

Omdat je als vrijwilliger belangrijk bent binnen onze vereniging willen we u hier graag voor belonen. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is er ook nu weer een vrijwilligersavond. Het is op maandag 23 maart aanstaande in het Gildehuis, Boutenslaan 159A, 5644 TV Eindhoven. De toegang is vanaf 19.30 uur open en het programma begint om 20.00 uur.

Er is geen gastspreker (heeft helaas afgebeld) maar u zult wel vermaakt worden.

Met vriendelijke groet,

Paula van der Kaay
Activiteiten IJCE

Slotmanifestatie senioren

Zeg nu zelf, wie wil er nu niet de Luc Prins of Ab Hagendoorn Trofee winnen? Dat kan op zondag 15 maart, want dan worden deze leuke marathons verreden. Om 8:30 uur is het inschrijven in de jurytoren.

Meedoen?

De Luc Prins Trofee is er voor vrouwen van 40 jaar en ouder en voor mannen van 50 plus. De Ab Hagendoorn Trofee is er voor mannen van 60 tot 120 jaar. Ben je jonger? Geen probleem! We hebben altijd supporters nodig. Als je deze taak uitvoert, ben je na de rit net zo moe als de rijders zelf. Aansluitend is er nog alle tijd om nog lekker te kunnen rijden.

Zaterdag slothappening jeugd - geen training voor senioren en masters

Komende zaterdag is de slothappening voor de jeugd. Dit betekent dat er geen ijs is (400 m baan) voor senioren en masters. Voor de jeugd zijn er spelletjes uitgezet en er zijn uiteindelijk prijzen mee te winnen.

De kinderen worden om 8:15 uur ingedeeld in groepen en daarna zullen ze onder begeleiding van een teamcaptain gezamenlijk naar de spellen gaan. Elk spel duurt ongeveer 10 minuten en als afsluiter hebben we nog een estafette tegen de normale rijrichting van de baan.

Frans Beks geslaagd voor scheidsrechtercursus

Recent heeft Frans Beks de cursus voor gewestelijk scheidsrechter langebaan met succes afgerond.
Het bestuur feliciteert Frans van harte met dit diploma, en wenst hem veel succes en voldoening in deze nieuwe functie!

Nico Broers,
secretaris

Petra Andriessen wint recreanten-competitie marathon

Zelf gaf ze er geen ruchtbaarheid aan, maar dankzij de uitslag in de GTC Marathon nieuwsbrief 5 weten we het toch: Petra Andriessen heeft de recreanten-competitie marathon gewonnen.

Petra, van harte gefeliciteerd namens heel IJCE!

COMBI-wedstrijd jeugd was een groot succes

De eerste super-allrounders van IJCE

Zaterdagochtend 28 februari was de eerste combi-wedstrijd van IJCE. Het was een groot succes. Met 28 deelnemers startte de wedstrijd ’s ochtends om 7.30 uur met de eerste shorttrack heat. Het was in alle categorieën (shorttrack, langebaan en massastart) een spannende wedstrijd. En daardoor ook een spannend eindklassement.

Shorttrack weer van start op het zomerijs!! Vooraf inschrijven noodzakelijk voor iedereen!!

Shorttrack weer van start op het zomerijs!! Vooraf inschrijven noodzakelijk voor iedereen!!

ivm Combiwedstrijd vervallen er trainingen za 28 feb

Vanwege de combiwedstrijd op zaterdag 28 februari is de 400m baan gesloten voor trainingen. Het eerste uur shorttrack (tot 8:30) vervalt ook, het tweede uur begint mogelijk een kwartier later. De 30x60 buitenbaan is normaal geopend voor trainingen van IJCE.

1e plaats op Interclubtoernooi Alkmaar

Het team van IJCE heeft op zaterdag 21 februari de eerste plaats behaald op het AIJC Interclubtoernooi in Alkmaar. Maud Beusen, Meinte Mellema, Sophie van Oosterhout, Erik Vullers, Marte Willemsen, Bruno Molin, Dieke Hendriks, Bas Andriessen, Eveline van Oosterhout, Tim Kemperman, Simone Post en Justin Trum streden als leeuwen in een sterk deelnemersveld van 8 clubs om de eerste plaats. In een spannend laatste deel van het toernooi trok IJCE aan het langste eind ten koste van SIS en behaalde zo de 1e plaats.

COMBI-wedstrijd voor de jeugd op 28 februari. Wat is dat?

Zaterdag 28 februari wordt er een combi-wedstrijd gehouden voor de jeugd die traint op de 400m baan. Dit is je kans om te laten zien dat jij de beste bent van jou categorie op 3 onderdelen. De wedstrijd begint 's ochtends om 7:30 met het shorttrack gedeelte. Om half 9 begint de 300m en als laatste wordt er afgesloten met een massastart en daarna is er een prijsuitreiking.

Clubkampioenschappen marathon op 2 maart 2015

We gaan er weer een echte IJCE-clubavond van maken op maandag 2 maart 2015

De clubkampioenschappen marathonschaatsen zijn een niet meer weg te denken activiteit van de IJsclub Eindhoven. Niet genoeg kan worden benadrukt dat deze kampioenschappen openstaan voor alle leden van de IJsclub Eindhoven. De wedstrijden zijn maar liefst in 8 verschillende leeftijdsklassen ingedeeld zodat men steeds met leeftijdsgenoten rijdt.

Wederom diefstal uit kleedkamers

Afgelopen maandag zijn er wederom telefoon(s) gestolen uit de kleedkamer. Het lijkt momenteel vaker voor te komen: vorige week zijn enkele tassen gestolen en (zonder telefoon) terug gevonden in de bosjes buiten de ijsbaan. De dieven lijken tot nog toe alleen op zoek naar telefoons, maar ook andere waardevolle spullen zijn mogelijk niet veilig als ze onbeheerd worden achtergelaten.

Bas Andriessen 16e op NK allround junioren C

Zojuist is Bas Andriessen van de IJCE-opleidingsploeg 16e geworden op het Nederlands Kampioenschap Allround voor junioren C in Deventer. Een prachtige plek in een sterk deelnemersveld. Jeremy Overheul van Ijsclub Vught werd 18e in het eindklassement.

Het kampioenschap werd over 2 afstanden (500 m en 1500 m) verreden. Bas en Jeremy reden op de 1500 m tegen elkaar.

Foto's clubkampioenschappen

De foto's van de clubkampioenschappen staan op de site! Zie het fotoalbum.

Extra sprintwedstrijd voor alle jeugd van IJCE op 7 februari

Heel veel van jullie hebben meegedaan aan het clubkampioenschap. Jullie hebben heel goed gereden met veel persoonlijke records.
Heb je de smaak te pakken gekregen, dan kun je zaterdag 7 februari om 18:15 uur weer een (sprint)wedstrijd rijden.

Bas Andriessen vijfde op NK Supersprint

Op de druk bezochte Ireen Wust ijsbaan in Tilburg heeft Bas Andriessen van de opleidingsploeg zondag 1 februari een fraaie 5e plek veroverd bij het Nederlands kampioenschap Supersprint. Bovendien reed hij op beide afstanden nieuwe clubrecords.
100m in 10.84 en 300m in 25.64 sec.

Aanvangstijden clubkampioenschappen

De inschrijving voor de clubkampioenschappen is gesloten, en de ritten zijn bekend:

Baankrabbels nr. 4 is uit !

Baankrabbels nr. 4 is uit ! Ga naar de webpagina Baankrabbels ( of klik hier ) om de nieuwe uitgave met het laatste nieuws en allerlei leuke verhalen over toertochten en wedstrijden te lezen of te downloaden. Eind deze week wordt de geprinte versie bezorgd bij alle leden.

IJCE-pupillen gekwalificeerd voor Nederlands Pupillen Toernooi

Twee IJCE-pupillen hebben zich gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Pupillen Toernooi in Groningen, waar ze de volgende resultaten behaald hebben:

 • Maud Beusen (dames pupillen C): een PR op de 300 m (36.40) en 500 m (59.75). Maud werd hiermee 27e.
 • Meinte Mellema (heren pupillen C): een PR op de 300 m (33.27) en 500 m (54.58). Meinte werd hiermee 21e.

Jan van Maasakkers opgevolgd door Michel Koolen als penningmeester

Op de extra algemene ledenvergadering van 8 juli 2014 is Jan van Maasakkers afgetreden als bestuurslid/penningmeester van IJCE. Daar er toen nog geen opvolger voor Jan was gevonden, is Jan het penningmeesterschap blijven vervullen in afwachting van de komst van zijn opvolger. Het bestuur is verheugd dat Michel Koolen zich bereid heeft verklaard tot het bestuur toe te treden en de taak van penningmeester op zich te nemen.

Bas Andriessen en Lisa Post geplaatst voor NK

Bas Andriessen heeft zich via de landelijke selectiewedstrijd van 24 januari geplaatst voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Langebaan voor junioren. Deze selectiewedstrijd werd verreden op de prachtige ijsbaan van Enschede. In een deelnemersveld van 32 junioren C uit heel Nederland werd Bas 5e op de 500 m in 40.65 en 6e op de 1500 m in 2:05.85. Hij plaatste zich daarmee voor deelname aan het NK op 6, 7 en 8 februari in Deventer.

Samen met Lisa Post heeft Bas zich ook al geplaatst voor het NK Supersprint op 1 februari in Tilburg.

Zes PR's tijdens gewestelijke trainingswedstrijden

Afgelopen zaterdag zijn er tijdens gewestelijke trainingswedstrijden weer diverse PR's gereden, namelijk:

 • Martijn Willemsen: 1500 m in 2:18.65
 • Svea Thiesbrummel: 1500 m in 3:05.00
 • Victor van Oosterhout: 1500 m in 2:28.20
 • Mikel Kuijpers: 500 m in 1:07.22
 • Michael Boon: 500 m in 49.73
 • Aimar Kuijpers: 100 m in 16.29

Recordregen in Enschede

Zaterdag 17 januari zijn zeven pupillen van IJCE afgereisd naar Enschede, om mee te doen aan de Theo de Wals wedstrijd. Op het snelle ijs daar heeft iedereen zich verbeterd, de een nog meer dan de ander.

Ruim 40 jeugdleden reden wedstrijden 17-18 januari

Het weekend van 17 en 18 januari was een weekend vol belangrijke wedstrijden voor onze jeugd.
Er waren gewestelijke kampioenschappen en regionale selectiewedstrijden maar ook een interclubtoernooi en een trainingswedstrijd. Door het hele land! Er werd hard gereden, veel persoonlijke records sneuvelden, een ware kampioene en iedereen had veel plezier.

foto's KBT Den Bosch

De foto's die door Jos Dielis gemaakt zijn tijdens het KBT Den Bosch (17 januari 2015) zijn nu te zien in dit fotoalbum op de website.

Vier podiumplaatsen voor IJCE pupillen op Gewestelijk Mini Kampioenschap

Op 17 januari namen 23 pupillen van IJCE deel aan het Gewestelijk Mini Kampioenschap in het Sportiom in Den Bosch.
Er werd door iedereen heel hard gereden met als eindresultaat dat 4 pupillen op het podium stonden.

EK shorttrack 23-25 januari in Dordrecht

Van 23 t/m 25 januari vindt het EK shorttrack plaats in Dordrecht: een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze snelle en dynamische sport op top-niveau.
Tickets zijn te bestellen via de website schaatsen.nl.

Of bekijk deze promotiefilm om alvast in de stemming te komen.

KPN Marathon Cup 10 januari in Eindhoven

Op zaterdag 10 januari 2015 organiseert het organisatiecomité van de Femtec Eindhoven Schaatsmarathon in samenwerking met IJssportcentrum Eindhoven de KPN Marathon Cup, de 13e marathon schaatswedstrijd van het seizoen met vele topschaatsers aan de start.
Voor meer informatie zie www.schaatsen.nl of deze brochure.

Toppers van IJCE jeugd naar (selectie) Nederlandse Kampioenschappen

Zes rijders van IJCE zijn uitgenodigd om mee te doen met de regionale selecties voor toelating tot de Nederlandse Kampioenschappen of zijn al rechtstreeks geplaatst.

Bas Andriessen op 11 januari in Haarlem voor regioselectie Allround Junioren C.
Lisa Post en Bas Andriessen voor de regioselectie Supersprint Junioren in Amsterdam op 17 januari.
Simone Post en Pleun van Heijst op 10 en 11 januari in Alkmaar en Den Haag voor regioselectie Allround junioren A.

inleveren wisselbekers

Willen de leden die een wisselbeker moeten inleveren dit binnenkort doen?
Dat kan door hem in de jurytoren op de kast te zetten.

Inschrijving SPI verlengd t/m 11 januari

De inschrijving voor het SPI is nog mogelijk tot en met zondag 11 januari

Nog een 100 m en 300 m sprint voor alle jeugd op 4 januari

Beste jeugd van IJCE,

Velen van jullie hebben vorige week meegedaan met de 100 m supersprint. Dat is zo'n groot succes geworden dat de KNSB Zuid heeft besloten dat jullie allemaal mee mogen doen met nog een 100 m en ook een 300 m als je wilt op de KNSB-wedstrijdavond van 4 januari om 18:30 uur.

Doe mee en kijk of je weer sneller bent dan op de supersprint!

Nieuwe PR's tijdens gewestelijke trainingswedstrijd

Op zaterdag 20 december zijn er tijdens de gewestelijke trainingswedstrijden weer enkele PR's gereden.

 • Elise Eperjesy: 100 m in 25.23 s, en 300 m in 1.06.30.
 • Maud Beusen: 100 m in 14.34 s, en 300 m in 37.80 s.
 • Martijn Willemsen: 3000 m in 5.00.68.
 • Harm Sinnige: 3000 m in 5.09.32.

Clubkampioenschappen langebaan: schrijf je in!

De Clubkampioenschappen langebaan 2014-2015 vinden plaats op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015. De wedstrijd is open voor alle IJCE-leden.

Klik hier voor meer informatie, of meld je direct aan via het IJCE-inschrijfsysteem.

Verslag en foto's van Interclub-wedstrijd in Grefrath

Zaterdag 13 december was de Interclub-wedstrijd in Grefrath. Ook IJCE was hierbij vertegenwoordigd.

Evi de Laat, Thomas Eperjesy, Myrthe Blaauw, Jens Klootwijk, Marleen de Boer, Ruben Halbertsma, Emma Begas en Stijn Teijink stonden namens IJCE aan de start. Voor velen was het een spannende dag, want het meerendeel reed voor het eerst een langebaanwedstrijd en dan ook nog in Duitsland! Na een rondje rondom de ijsbaan, de nodige uitleg en een korte warming up mocht Evi als allereerst starten.

Megaveel persoonlijke records voor IJCE in Erfurt

De eerste twee dagen van het trainingskamp in Erfurt nam de IJCE-opleidingsploeg deel aan wedstrijden in de Gunda Niemann Stiernemann Halle. In 24 ritten werden 15 PR's gereden. Topper was Simone met persoonlijke records op al haar 4 afstanden met als hoogtepunt de 4.59,59 op de 3 km. Geert excelleerde op de 500m met een 43,83.

Uitslag supersprint-wedstrijd jeugd van 20 december

De supersprint-wedstrijd voor de IJCE-jeugd van 20 december was een groot succes! Er waren veel deelnemers, en er werd met veel enthousiasme behoorlijk hard gereden. De uitslagen zijn hier te vinden:

Pagina's