Skeeleren

De hele zomer van 2017 gaan we weer lekker skeeleren bij sportcomplex OpNoord op de 400 m wieler/skeelerbaan

Adres: Oude Bossche Baan 11 te Eindhoven

Na afloop van het schaatsseizoen kun je bij IJCE weer de hele zomer lang Skeeleren / Inline skaten op de skeeler-wielerbaan van OpNoord onder leiding van IJCE-trainers Ad den Otter en Marijn van Os.
Skeeler/Inline skate trainingen voor zowel voor Jeugd als volwassenen, beginners en gevorderden, iedereen is welkom!!
Skeelertechniek komt dicht in de buurt van schaatstechniek: je ontwikkelt een betere houding, skeelertraining zorgt voor sterke enkels, betere zijwaartse afzet, druk houden, goed overkomen en je verbetert je bochtentechniek zowel linksom als rechtsom, ook de start- en remtechniek komen aan de orde. Kom daarom skeeleren / inline skaten en bereid je goed voor op het volgende schaatsseizoen!

 • Wanneer beginnen we?
  Zaterdag 8 april aanstaande.
 • Tot wanneer zijn de trainingen?
  Tot en met zaterdag 23 september 2017. Op de laatste zaterdag organiseren we ook een clukampioenschap IJCE Skeeleren / Inline skaten van 9.30 tot 11.30 uur waarbij en ook een toertocht gereden kan worden.
 • Van hoe laat tot hoe laat?
  Om 8.15 uur starten we met de beginners jeugd – senioren op het schoolplein van het Stedelijk College (vanaf de Oude Bossche Baan rijdt je naar OpNoord, bij het grote parkeerterrein naar links gaan tot aan het hek van het Stedelijk college, daar svp. auto parkeren). Op het schoolplein staan betonnen banken waar de inline skates / skeelers aangedaan kunnen worden. Er wordt een 30x60 mtr. Baan uitgezet tbv. de trainingen. Deze training is van 8.30 tot 9.30 uur.

  De training voor de gevorderde jeugd en senioren is van 9.30 tot 10.30 uur op de wieler-skeelerbaan van OpNoord. Het parkeerterrein van OpNoord gaat om 9.00 uur open. Je hebt dan de gelegenheid om een warming up te doen en je inline skates / skeelers aan te doen voordat de training start om 9.30 uur.

  De trainingen duren één uur. Daarna is er meestal gelegenheid om vrij van de baan gebruik te maken als er geen activiteiten zijn georganiseerd door OpNoord. In het Paviljoen bij de baan is er altijd gelegenheid voor een kop koffie, thee of fris. De 400m. baan gaat open om 9.00 uur om je warming-up te doen en je skeelers / inline skates aan te doen, je helm op te zetten en je beschermers (Pols, elleboog en knieëen) aan te doen. Mocht je (nog) niet over skeelers of skates beschikken dan kun je bij OpNoord een setje huren.
 • Voor nieuwkomers:
  Op zondag 9 april is er Open Dag bij OpNoord en is IJCE ook vertegenwoordigd met een stand vanaf 12.00 tot 16.00 uur in de middag. Je kunt dan gratis deelnemen aan een clinic en ervaren of skeeleren iets voor je is.
 • Moet je je van tevoren inschrijven?
  Ja, via deze inschrijfpagina voor IJCE-activiteiten, ook voor proeflessen skeeleren/inline skaten.
 • Wat kost het?
  Voor het gehele zomerseizoen: € 30,- voor jeugd tot en met 22 jaar, en € 50,- voor senioren vanaf 23 jaar.
 • Alleen voor leden?
  Nee. Ook niet-leden kunnen deelnemen maar betalen een hoger bedrag voor het gehele seizoen: € 60,- voor jeugd t/m 22 jaar, en € 100,- voor senioren vanaf 23 jaar.
 • Moet ik zelf skeelers hebben?
  Ja, IJCE heeft geen skeelers te leen. Maar je kunt via OpNoord ook een set Inline skates huren voor een keer of een bepaalde periode.
 • Waar kun je skeelers / Inline skates aanschaffen?
  Bij o.a. Rono sport in Eindhoven, Decatlon in Best, of de Wit in Schijndel.
 • Mag ik een keer komen proberen?
  Ja, je kunt een keer gratis meedoen. Daarvoor meld je je aan via de site van IJCE. Na de proefles moet je beslissen of je definitief meedoet en inschrijft via de website onder: Activiteiten.
 • Hoe regel ik de betaling?
  Je krijgt na inschrijving op de site een bevestiging van aanmelding en de melding dat de kosten van je bankrekening zullen worden afgeschreven. Niet-leden krijgen daarbij de vraag om de kosten voor de trainingen te betalen om daarmee hun inschrijving te bevestigen.
  Tijdens de training is het verplicht helm en beschermers (pols, elleboog en knieën ) te dragen.
 • Wie kan me nog meer vertellen?
  De trainers Ad den Otter en Marijn van Os, stuur hiervoor een email naar skeeleren@ijce.nl.