Kleine Banen Toernooi

Kleine Banen Toernooi

Voor de pupillen is er nog een extra wedstrijdenreeks: het Kleine Banen Toernooi, afgekort tot KBT. Het Kleine Banen Toernooi wordt georganiseerd op ijshockeybanen. Hierop wordt een echte wedstrijdbaan uitgezet, d.m.v. blokjes met een binnen- en buitenbaan, met een wissel e.d. De afstanden zijn gelijk aan het aantal ronden op een 400 meter baan, met dien verstande dat ze dus in verhouding korter zijn, net zoals een ijshockey baan dat is ten opzichte van een 400 meter baan.

Meer informatie is te vinden op de website van Kleine Banen Toernooi (KBT) Gewest Noord Brabant - Limburg.

Klassement

Het toernooi bestaat uit 3 wedstrijddagen. Op iedere wedstrijddag worden 2 afstanden gereden. Welke afstanden dat zijn hangt af van je leeftijd. Op iedere afstand zijn punten te verdienen voor het eindklassement (bv. De eerste krijgt 30 punten, de tweede 29, de derde 28 enz.). Voor het eindklassement tellen alleen je beste vijf afstanden, dus die afstanden waarop je de meeste punten gehaald hebt. Na afloop van de laatste wedstrijden is er een prijsuitreiking.

Deelname

Aan de wedstrijden van het KBT mogen alle pupillen van IJCE-Langebaan met een KNSB-licentie meedoen, dus ook de pupillen die wedstrijden rijden op de 400m-baan.

Gewestelijk minikampioenschap

Op het eind van het seizoen is er nog een wedstrijd op de kleine baan, het gewestelijk minikampioenschap op de kleine baan. Hier mogen alleen pupillen aan meedoen die niet meedoen aan het gewestelijk kampioenschap allround op de 400m-baan.

Vervoer

Voor vervoer naar de wedstrijden moet iedereen zelf zorgen, maar als dat problemen oplevert kan waarschijnlijk wel iets geregeld worden. Ook als je plotseling niet naar een wedstrijd kan komen. Neem dan even contact op met je trainer.