Informatie wedstrijden Langebaan en Marathon

Wedstrijdrijden

Om wedstrijden te kunnen rijden, of dat nu het kleine-banen-toernooi (KBT) of langebaan (400m) dan wel marathon of shorttrack is, heb je een licentie van de KNSB nodig. Deze vraagt elke schaatser, shorttracker of skater zelf aan bij de KNSB via www.KNSB.nl. Het licentienummer (ook wel persoonsnummer) van de KNSB is meteen je wedstrijdnummer. Je kunt bij het aanvragen meteen aangeven welke ‘schaats’ disciplines onder jouw licentie moeten vallen. Er zijn dus geen aparte licenties meer voor shorttrack, skaten etc.

Licentie -Geregeld en dan?

Voor het rijden van langebaan wedstrijden of marathon wedstrijden in het gewest Brabant-Limburg-Zeeland heb je een gewestelijke wedstrijdlicentie nodig. Deze moet aangeschaft worden bij de eigen vereniging. Op deze website vind je die onder Voor Leden >> Contributie, Licenties en Abonnementen >> Aanvraagformulier gewestelijk abonnement. Hij staat ook bij Schaatsen >> Langebaan >>Aanvraagformulier gewestelijk abonnement.

Na het aanvragen hiervan ontvang je een pasje waarmee je toegang hebt tot de wedstrijden. Lukt het aanschaffen niet, of heb je een vraag over welk abonnement je precies moet kiezen, neem dan contact op met de coördinator gewestelijke abonnementen via wedstrijdlicentie@ijce.nl.

Op inschrijven.schaatsen.nl kun je je vervolgens voor de wedstrijden inschrijven.

Mocht je aan een wedstrijd binnen een ander gewest mee willen doen, zal je een daglicentie van het betreffende gewest moeten aanschaffen. Kijk hiervoor op de site van het betreffende gewest.

Als je wedstrijden rijdt is het gebruikelijk dat je ook meehelpt bij het jureren van wedstrijden. De technische commissie zal je hiervoor benaderen. Alle taken rondom een wedstrijd worden door vrijwilligers en de sporters zelf ingevuld. Samen maken we elke wedstrijd tot een succes.

Wedstrijdschema’s

Alle wedstrijden staan op inschrijven.schaatsen.nl. Op de site van het gewest Brabant-Limburg-Zeeland staan de meer lokale wedstrijden netjes bij elkaar per discipline (marathon, korte baan – lange baan, shorttrack etc.). Kijk hiervoor op www.KNSBzuid.nl. Op deze website vind je ook meer informatie over de gang van zaken bij wedstrijden. Maar daarvoor kun je natuurlijk ook bij je trainer(s) terecht.

Tarieven en aanvragen licentie en gewestelijk abonnement
Informatie licentie / abonnement: wedstrijdlicentie@ijce.nl

Langebaan trainingswedstrijden (LB)

Gedurende het winterseizoen zijn er voor alle leeftijdscategorieen LB-schaatswedstrijden in het weekend. Zie hiervoor de website http://www.knsbzuid.nl.

Inschrijving gebeurt digitaal via Lange/kortebaan, dan Baancie Eindhoven. Het wedstrijdrooster vind je onder wedstrijdinfo. Aanmelden dien je uiterlijk de donderdag, 9 dagen voorafgaand aan de wedstrijden van dat weekend te doen met behulp van Naam, categorie, klasse (indien bekend), wedstrijdnummer, en afstanden die men wil rijden.

De schaatsers uit de categorie/klasse waarvoor de wedstrijd bedoeld is mogen de desbetreffende wedstrijd rijden, maar er bestaat de mogelijkheid van bijschrijven bij wedstrijden die voor een andere doelgroep bedoeld is, mits er ruimte is. Verstandig is om voor de wedstrijd te bekijken of je naam op de deelnemerslijst vermeld staat. Hiervoor kun je het wedstrijdrooster van de bovengenoemde website raadplegen.

Marathon (MA)

Pupillen en Junioren C rijden een 500m en daarna 5-12 rondjes (afh. van geslacht en leeftijd). Opgeven doe je door in te schrijven via de gewestelijke website: http://www.knsbzuid.nl.

Voor de overige categorieën is er de baancompetitie op Eindhoven. In 3 heren categorieën en 1 dames categorie wordt er een seizoen lang competitie gereden. Daarnaast is er voor de heren Masters, C1 en Dames een Regio Zuid competitie binnen het gewest. Meer informatie op: http://www.knsbzuid.nl.

Je kunt deelnemen aan de marathon wedstrijden wanneer je in het bezit bent van een KNSB marathon-licentie. Deze kun je aanvragen via bovenstaande link naar het aanvraagformulier.

Wanneer je mee wilt doen aan de baanmarathonwedstrijd moet je uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd je melden in de jurytoren. Voor de Regio competitie kun je je aanmelden via: http://www.knsbzuid.nl.