Informatie

Wat is het Basisschool Schaatsfestijn?

Elk jaar, op de 3e vrijdag van november, wordt door IJsclub Eindhoven het Basisschool Schaatsfestijn (BSSF) georganiseerd in samenwerking met IJssportcentrum Eindhoven.
Het Basisschool Schaatsfestijn bestaat uit schaatstochten voor kinderen van alle basisscholen in Eindhoven en omgeving. Ieder jaar nemen circa 35 basisscholen en ongeveer 1500 kinderen deel aan dit evenement.

De kinderen hebben de keuze uit een 20 of 40 minuten durende rit. Snelheid en techniek spelen daarbij geen rol, alleen het plezier van het schaatsen op de ijsbaan. Diegenen die de ritten helemaal uit hebben geschaatst, ontvangen na afloop een medaille.

Alle basisscholen in Eindhoven en omgeving kunnen zich als school laten inschrijven voor dit evenement. Uit veiligheidsoverwegingen geldt voor deelname een leeftijdsgrens van 6 jaar en de kinderen moeten zelfstandig kunnen schaatsen. De overdekte ijsbaan is voor familieleden, kennissen en vrienden van de deelnemers tijdens de prestatietocht gratis toegankelijk. Zij mogen echter tijdens het evenement niet op het ijs komen. Na afloop is er vanaf 20.00 uur de mogelijkheid gratis te schaatsen op de 400 meter baan of in de ijshockeyhal tijdens Disco on Ice (let op: 1 begeleider per deelnemend kind).

Alle scholen uit Eindhoven en omgeving ontvangen per email een inschrijfformulier en nadere informatie.

Algemene gegevens

Deelnemende scholen: alle basisscholen in Eindhoven en omgeving kunnen inschrijven.
Plaats: Overdekt IJssportcentrum Eindhoven, Antoon Coolenlaan 3, 5644 RX, EINDHOVEN

Opgave en programma

Voor meer info klik op Opgave en programma BSSF, of kijk in ons clubblad de Baankrabbels en in de IJCE-nieuwsbrief.

Kosten

De deelnamekosten bedragen € 2,50. De toegang is gratis voor de begeleiders, zoals leraren, ouders en familieleden. Zij mogen echter tot 20.00 uur het ijs niet op .

Inschrijving

Alle basisscholen ontvangen een uitnodiging. Als u die niet ontvangen hebt, informeer dan via e-mail basisschoolschaatsfestijn@ijce.nl of bij de onderstaande contactpersonen.

Schaatshuur

Als deelnemende kinderen geen schaatsen hebben, kunnen zij die ter plaatse bij RONO-sport op de ijsbaan huren op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Contactpersonen

Riet Willems, contactpersoon voor de basisscholen, tel: 0499 - 571 023/ 06 – 1316 6959
Huub Ulrich, contactpersoon voor de basisscholen, tel: 06 – 4491 3888
Peter Henning, contactpersoon voor de IJsbaan, tel: 040 - 251 38 31 / 06 – 2651 9562

Impressie van de BSSF

Klik op onderstaande afbeeldingen om een YouTube-fimpje te openen.