IJsuren IJCE

Toelichting

Het ijsseizoen loopt van half oktober tot half maart. Dan wordt er op het ijs op de 400 meter baan, ijshockeybaan binnen en trainingsbaan getraind. De uren zoals die genoemd staan op de website onder Schaatsen >> Baanrooster zijn de ijsuren dat leden van IJCE exclusief toegang hebben tot de ijsbaan, afhankelijk in welke categorie je valt. Zie voor meer toelichting hieronder. Houd voor uitzonderingen (bijvoorbeeld het vervallen van een trainingsuur) de jaaragenda en de nieuwsberichten op de IJCE website in de gaten.

Ingangscontrole

IJCE kent een ingangscontrole voor de ijsbaan. Als je op de IJCE-uren naar binnen wilt, moet je je lidmaatschapskaart aan de ingangscontrole tonen. Heb je die niet of niet bij je, dan heb je in principe geen toegang!

Indeling

De trainingen op de 400 m baan zijn ingedeeld op basis van het schaatsniveau, d.w.z. dat pupillen, jeugdleden, (neo-)senioren en masters met een vergelijkbaar schaatsniveau zoveel mogelijk op dezelfde tijden schaatsen. Het vrij schaatsen (zonder begeleiding) is gecombineerd met de schaatstraining van de minder snelle masters, en daarnaast is er een familie-uur op zondag.

Introductie

Ieder lid van IJCE kan per seizoen een introducé meenemen. Deze dient bij de ingangscontrole een proefleskaart in te vullen en krijgt daarmee maximaal 2 keer toegang tot de training of proefles.
Daarnaast kan iedereen die het voornemen heeft lid van IJCE te worden, 2 maal proefschaatsen of 2 maal aan een schaatsles deelnemen. Zij/hij kan daarvoor contact opnemen met de ledenadministratie of met een bestuurslid.

Beschermende kleding

Op het ijs zijn handschoenen en een muts verplicht.

Locatie

IJsclub Eindhoven schaatst op de banen van het IJssportcentrum Eindhoven aan de Antoon Coolenlaan (sportcomplex Genneper Parken) te Eindhoven.

Trainingsuren Gewest

Ten behoeve van de verenigingen in het gewest huurt het Gewest op donderdag 18.30 - 19.45 uur, de 400 meter baan. Leden van de verenigingen (incl. IJCE) trainen dan onder leiding van hun clubtrainers.
Voor aanschaf van een gewestelijk abonnement, zie onder OVER IJCE >> contributies...abonnementen.