Beneluxcup Nijmegen

Op zaterdag 5 maart hebben Wouter Kers, Theys Andriesse en Imke van der Steen meegedaan aan de Beneluxcup in Nijmegen. Op deze shorttrackdag hebben zij drie keer een 1000 meter gereden en twee keer een 500 meter.

Bij de eerste 1000 meter werd Theys onderuit gereden door Saskia. Hij kwam snel weer overeind en kon nog voor Marco finishen. Daardoor mocht hij in de eerste groep mee strijden om de finalepunten. Door zijn sterke optreden in de halve finale kwam Theys in de A-finale terecht waar hij tweede werd, vlak achter Maike. Wouter reed zowel bij de kwart als de halve finale achter Saskia aan. Hierdoor kwam hij beide keren als tweede over de finish. Ook hij mocht de A-finale rijden. In deze A-finale bleef hij ook achter Saskia aan rijden, maar het hoge tempo van Maike, Theys en Saskia kon hij niet nog een keer bijhouden waardoor Wouter vierde is geworden. Imke reed in de C-finale tegen Marco en Mirthe. Wat begon als een spannende strijd werd uiteindelijk met een val van Mirthe beslist. Imke werd 10e.

Na drie vermoeiende races was het tijd voor het kortere werk, de 500 meter. Youri en Imke streden om een finale-plaats, maar helaas kwam Imke 6 honderdsten tekort en streed zij opnieuw in de C-finale. Deze keer was het tegen Jurre en Mirthe. Op de streep werd het pas beslist en Imke werd 11e.

Theys had een fantastische start waardoor hij van vier, doorstootte naar de tweede positie. Op de finishlijn werd de strijd beslist in het voordeel van Theys. Hij mocht samen met Wouter in de A-finale strijden voor het podium. Saskia, Maike en Theys waren erg aan elkaar gewaagd. Met slechts 15 honderdsten verschil tussen de eerste en de derde plek werd Theys derde. Helaas was Wouter ten val gekomen waardoor hem de vierde plaats ten deel viel.

Omdat het een kampioenschap is over drie wedstrijden (in een non-covid seizoen zijn het zes wedstrijden) hieronder de uitslag van alle IJCE-rijders die meegedaan hebben.